Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5587 // DN, Germaner och så Tårtan på onsdag!

DN e litet tunn på måndagar, misstänker att det händer inte så mycket i helgerna! ;) Hur som helst, första genomläsningen av DN är klar! Jag skumläser vid den första läsningen, senare blir det riktig läsning! Kan kanske ha att göra med att jag inte e riktigt vaken vid första läsningen! :)

Vad gäller övrig läsning, så läser jag just nu om Germanerna! De va Caesar som började benämna grupperna norr om Rhen Germani! Jag hittar såklart länkar mellan de sk. Germanerna och oss i Norden och vidare till Folkvandringstid, Vendeltid och mot Vikingatiden! Och mitt i allt det här finns såklart Beowulfkvädet! Han äventyraren som bodde på Gotland ni vet, och som gav Tolkien idén till Sagan om Ringen! :)

Vad gäller läsning, så tycker min fru att jag skulle läsa mer "riktig" litteratur! ;) Så vi tittade på Babel i går på Tv, och där kom det en del lästips! Kom att tänka på Biblioteket i Babel, när vi tittade på programmet, och han Borges ni vet! Borges skrev ju en del intressanta saker!

Mao, det finns mycket intressant att läsa! Vissa böcker kan vara onödiga att läsa kanske någon tycker! Det va nog därför man hade bokbål på 1930-talet!

Ok, det blir en litet osammanhängade blogg så här tidigt på morgonen, men det e i alla fall Tårtan på onsdag! Jag kan komma litet senare till Tårtan, men jag kommer!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2021-11-29 07:52 | Läst 1460 ggr. | Permalink
Hej Bengt,
Den bilden spretade inte alls. Spisande änglar över boxen sitter som en smäck för ett 😃.
Hälsa på Tårtan
Bob
Svar från Benganbus 2021-11-29 13:50
Tack för det bildbetyget! :)
Skall hälsa!
/B
Kanske att musiken som strömmar ur jukeboxen inte är lika änglalik som änglabarnen i postern ovanför. Kanhända spelas låten, Jailhouse Rock med Elvis Presley. I USA då när rockmusiken kom 40- 50 talet ansågs rock n roll av många vara djävulens musikverk. Gillar bilden...
Svar från Benganbus 2021-11-29 13:58
Kollade inte vad det va för skivor i jukeboxen! :) Jukeboxen stod på ett fik norröver, kan ha varit i Åmsele, hela fiket andades tider som gått, men på ett trevligt sätt! Å så den här tavlan ovanför musikapparaten! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg