Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5590 // Jag gillar litet udda prylar, det e därför jag gillar Contax G2! :)

Här ser ni släktskapet mellan Contax II och Contax G2!

Och både Contax II och Contax G2 är litet udda! Det var båda framtidskameror! Contax II på 1930-talet och nu Contax G2 på sent 1990-tal! En analog mätsökarkamera med autofokus och utbytbar optik! AF hade ju redan då många SLR-kameror, och nu har i stort sett alla nya kameror AF, utom M Leica förstås! ;)
Företaget som gjorde Contax G1 och G2 heter Kyosera! Inget litet skitföretag precis! https://sweden.kyocera.com/
Och optiken till kameran stod Zeiss för! Nu va det såklart ett mycket intimt samarbete mellan Zeiss och Kyosera i samband med G-kameran! Och det känns bra tycker jag! Men ändå kan man fråga sig, en mätsökarkamera är inte den mest säljande kameratypen efter 1960-talet, utan det har ju SLR-kameran blivit, så varför gjordes Contax G1 och Contax G2 då? Bra fråga va? Hur som helst, jag tycker kameran är spännande och fungerar bra! Och så slutarljudet förståss! ;) Konstigare än så är det nog inte!

.

Och Contax G2 i fjällen! Funkar bra, men fjällbilder blir nog bättre i färg! Här rastar vi vid en äldre och övergiven fäbod i Grövelsjön! Vädret va inte riktigt läge för kalfjället, men det gick bra att gå i skogsterrängen trots halvstorm! Man måste ut när man e i fjällen oavsett väder! :)

/Bengan

Inlagt 2021-11-22 07:59 | Läst 793 ggr. | Permalink
Vad trevligt då har jag träffat rätt med mitt kameraval Contax II och Contax G2. jag som i vissa kretsar anses litet udda med min rättframma sakframställning i dagens huttlande samälle. / NE
Svar från Benganbus 2021-11-22 13:46
Skönt att höra att det finns fler fritänkande fotokonstnärer! :)
B)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg