Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5580 // Fototeknik på Contax G2

Contax G2, Planar 45 mm och Tri-X!   Jag ställer bländaren när jag fotar, och kameran sköter tiden! Jag tycker det fungerar bra!

.

När jag fotograferar med AF, så låser jag avståndet med tummen via knappen här på baksidan av kameran! Och håller kvar tummen där när jag trycker av! Med en vridning av knappen kan man även ställa in MF= manuell fokusering!

.

Och då ställer man skärpan med det tandade hjulet här på framsidan av kameran! Några känner säkert igen sättet att ställa skärpan! ;)

.

Här e litet mer om innehållet i kameran! Contax G2 är en trevlig, kul och intressant kamera att fotografera med! Med ett härligt slutarljud! :)

Nog för nu, och ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

/Bengan

Inlagt 2021-11-20 21:07 | Läst 884 ggr. | Permalink
Åhh, Contax är inga skitgrejer. Hörde talas om Contax när jag var ung och fotograferade med diafilm. Tyvärr var Contax för dyrt för mig att köpa då. Lika illa är det väl idag med?
Svar från Benganbus 2021-11-21 08:56
Svar från en mycket partisk Contax/Zeiss-nörd! :)
Håller med, de e inga skitgrejer! :) På 1930-talet och fram till 1960-talet så va det kanske onödigt mycket precision i kameragrejerna, i alla fall för en amatör, och då blev det dyrt också! Å den här Contax G2 ligger litet åt det hållet, kamerahuset kostade runt 16.000:-- för en tjugo år sedan!
(Men jag har köpt den begagnad till ett mycket mer normalt pris)
Och numera tycker jag Zeiss ligger litet mer normalt i pris!
Vad man nu menar med normalt?
Så nu har nog den digitala M Leican tagit över en del av den onödiga precisionen, i alla fall för en amatör!
Ursäkta alla digitala M Leica-ägare! ;)
/B
Det är säkert en mycket bra och trevlig kamera, men den funkar bara med batterier? När den kom ut skulle den konkurrera med Leica M6, men Leica M6 behöll sin position och är idag begagnad mer eftertraktad och dyrare än G2:an.
På 30- och 40-talet var en Contax mer avancerad än en Leica. Ansel Adams fotograferade ibland även med en 35 mm-kamera och har använt Contax sedan den kom ut på 30-talet. Det finns en berömd bild "Georgia O´Keeffe och Orville Cox" från 1937 som han fotograferade med sin Contax I. Så även 1935 "Alfred Stieglitz, An American Place". Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg