Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5579 // Bilder från en fotoutställning 2019!

Bläddrade bland några tidigare bloggar och hittar bilder från en utställning på Plattan i Stockholm 2019! Jag har bloggat om det här tidigare, men tycker att bilderna är intressanta och visar några av bilderna igen! Jean Hermanson var en säregen och intressant fotograf och så är utställningsplatsen ovanlig! Nog borde det här vara en bra plats för bildutställningar, då mycket folk strömmar förbi!

.

.

Jag vet inte om Fotografiska har visat Jean Hermanson, någon som vet?

Annars inte så mycket nytt än att jag fortsätter att ta bilder med Contax G2! Den här analoga kameran har en del fördelar framför andra analoga kameror, bra autofokus (med en liten handpåläggning) slutaren exponerar filmen mycket exakt, det är en snabb filmladdning och automatisk återspolning men kameran lämnar en litet bit av filmen utanför kasetten och så finns det några mycket bra objektiv att tillgå! Zeiss! :) Men jag använder i stort sett bara ett objektiv! En vidvinkel! Och så är det ett skönt slutarljud på Contax G2! :)
Inga nackdelar med kameran då?
Jag tycker inte det! :)

Idag är det fortsatt arbete med att förbereda huset och tomten inför vintern!

/Bengan

Inlagt 2021-11-20 08:40 | Läst 879 ggr. | Permalink
Minns den fina utställningen; var det så länge sen? Ett utmärkt sätt att utnyttja den där numera tomma delen av Plattan! Kunde göras fler gånger...
Nåt som vore värt att lobba in i kommuner och regioner är just de här enkla ytorna (arenorna) för bild inte minst foto. Det finns säkert massor av tomrum i därute, inte minst rotundan på Sergel torg som faktiskt används relativt frekvent efter vad jag förstår. Men det borde finnas en vägg i ett kommunhus, bibliotek, tom affärslokal m.fl. som kan användas för enkla spontana uställningar. Med en inbjudan från kommun, fastighetsägare eller region. Det behöver inte vara så förfärligt märkvärdigt heller.
/Gunnar S
Hej Bengt!

Första mötet med Jean Hermansson var lite som att få en industriell behandling. Det kändes som om en blev både helgjuten, pressad, slipad och slängd i botten av en pall av skitiga, omilda arbetarnävar i grova lite småtrasiga handskar. En får väl hoppas att hans gärning får den uppskattning den förtjänar och att den inte förblir magasinerad i Landskrona.

Precis som du beskriver, så gör väl utställningar mest nytta där de faktiskt syns. Publika utställningar där folk passerar i stort antal borde vara det naturliga sättet att planera. Att enbart de närmast sörjande och de redan invigda beger sig till småsnobbiga, relativt anonyma och undanskymda gallerier känns som ett rejält feltänk från de som planerar. Nu finns det ju visserligen inte ett Plattan i varje kommun, men tanken är mycket god och förtjänar liksom fotografierna helt klart en mer motiverad lösning:)

Apropå Contax G2... Teknik och tekniska detaljer - Rena grekiskan, men slutarljud, det är grejer det;)
Allt gott!
//Morgan
Måste vara en perfekt plats för just fotoutställningar. Inte bara mycket folk utan också folk av alla sorter, tex också människor som aldrig kunnat tänka sig gå på utställning.....Hälsningar/ Björn
PS Fina bilder, också dina!
Tack för intressanta funderingar!
/Bengan



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg