Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5574 // London 1998

Hittade det här skyltfönstret under en kvällspromenad! Det blev en hel del gående i London, och jag fotande såklart! Mycket intressant stad! Många pubar! (Jag fotade med Leica M6, Summicron 35 mm och Kodachrome!) Vi bodde bra, på ett hotell som heter eller hette (vet inte om hotellet finns kvar  Fortyseven Park Street och vi åt på ett matställe som hettet La Gavroche! Matstället La Gavroche låg i källaren av hotellet! Praktiskt och bra!
(La Gavroche kanske inte heller finns kvar! Men bra mat va det i alla fall)

Jag försökte fota en se'n kväll vid en tunnelbanestation där människor bodde i kartonger!
Men en hög röst inne i skuggan sa att det skulle jag nog låta bli!
Så det lät jag bli! :)

Nog för nu om London!

/Bengan

Inlagt 2021-11-16 12:11 | Läst 891 ggr. | Permalink
La Gavroche finns kvar med Richard Caplan-butiken har gått i graven. Skedde förra året strax innan nyår. Pandemin hjälpte nog till. Trevlig liten butik men lite dyr när det gällde nya prylar. Jag fyndade dock där ett par månader innan och fann en begagnad ”Frankenfinder” i gott skick för ett bra pris! Och bra är den – 16,18, 21, 24 och 28 i en och samma sökare!

PS. Det är väl dags för London igen kanske? Hojta till om/när du kommer så får vi svinga en pint eller två! :-)
Svar från Benganbus 2021-11-16 17:11
Tack för info Fredrik! Caplan-butiken låg i en liten galleria vad jag minns! Vad gäller "Frankenfinder" den sökaren e en häftig påbyggnad! :)
Vad gäller resor, vi har en del att försöka pricka av efter pandemin, Spanien och inte minst Gotland! :) Min fru har faktiskt talat om London, så vi får se! Och då hör jag självklart av mig! En pint eller tre! :)
/Bengan
Frekeman 2021-11-17 19:57
Saxat från avskedsmejlet: ”Dear customers,

After 25 years trading in St James’s we are sadly closing down and will cease business on the 21st of December 2020.”

Senast jag var där så var det liten affär som hade en dörr ut mot gatan. Inte i en galleria alltså.

Frankenfindern är inte liten precis men förtjänar inte riktigt sitt smeknamn kan jag tycka. En M med den på är rätt smidig faktiskt.

Våren brukar vara fin och tidig i London! Gotland har du ju redan prickat av – så, efter eller innan Spanien så väntar London, va? :-)
Svar från Benganbus 2021-11-18 20:07
London står på min lista! Och tråkigt med Leica-butiken! Och inget är för evigt tyvärr! Kommer ihåg en pub med en kokskamin. En mycket liten pub! En disk och några fotöljer! Då sas det att det va den enda puben i London som fick ha en levande kokskamin!
Inte vet jag om det stämmde!
Men jag misstänker att det finns andra pubar i London om inte den här finns kvar! :)
/B
Frekeman 2021-11-18 20:25
Känner inte till en pub med kokskamin (enligt vad jag erinra mig) men jag kan med emfas bekräfta att det finns ett antal pubar kvar i London så du ska inte behöva gå törstig under besök! :-)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg