Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5885 // Mer om den förändrade Kodak Tri-X! Allting förändras! ;)

Jag bloggade om en förändrad Tri-X i en tidigare blogg, men det kändes som få verkade känna till den förändringen! Hur som helst, här är en till som tycker att Tri-X har förändrats!
"In an attempt to save money a few years ago, Kodak even started to reduce the amount of silver in its best-selling black and white Tri-X film which was the industry's standard. Unfortunately it rendered it anaemic in many snappers' eyes and sales dropped"
https://www.theguardian.com/commentisfree/2011/oct/05/kodak-photography

Och hur märker man skillnaden? Den som fotat med den tidigare Tri-X, och börjar jämföra med den nuvarande, bör märka det! Se'n om det är så himla viktigt, det är en helt annan sak, för dagens Tri-X fungerar bra! Kanske inte superbra, om man kan sin historia! ;) Men, jag tror man bör kunna "labba litet" i ett digitalt bildprogram för att "hämta fram forntiden" till den nuvarande Tri-X om man så tycker och vill!

Ok, vad gäller andra intressanta filmer, så kolla här!
https://www.kodak.com/en/motion/products/camera-films?color-or-black-white=black-white&film-type=negative 
(Tack för det tipset Fredrik Persson)

Å vad gäller nutiden, så kör jag för tillfället Leica M6 med en Single Coated optik och filmen är Ilford HP5+! Jag håller på att lära mig HP5 och tycker filmen fungerar bra för mig!

/Bengan

Ps. Men hittar jag en rulle Kodak Double, eller två, så visst e jag nyfiken! :)

Inlagt 2021-10-19 08:16 | Läst 1440 ggr. | Permalink
Nyfikenhet är lärandets grund.
En mycket intressant bild. Inte minst historiskt sett , Belyser Stockholms Spårvägars historia och personal från svunna tider . Dessutom mycket bra fångat av en betraktande konduktris. Vacker kvinna. Jag framför härmed en önskan att du gör en utställning baserat på dina Stockholmsbilder från ja, 60-talet.
Sen filmens kemiska sammansättning. Jag tycker att vald film skall på ett bra sätt återge vad fotografen vill åstadkomma. använder själv Ilford FP4+ men årstiden börjar påkalla film med högre känslighet, får se/ ME
Svar från Benganbus 2021-10-20 06:33
Skall försöka få ihop några bilder i en slags bok! Och vinterfilmen, HP5+, e på plats i kameran! :)
/B
Fin gammal bild. Från när i tiden är den?

MvH
Johnny
Svar från Benganbus 2021-10-19 09:30
Tiden är 1964!
/B
Jag har också varit sugen att testa double x. Det finns nog en hel till salu t.ex via ebay.de. Problemet (om det är ett problem) att de så gott som till 100 % finns ytterom EU. Åtminstone hit till Finland har det gjorts svårt att handla nåt utifrån mera, det kommer tull- tullningskostnader på den minsta pinal.

Tommy S.
Svar från Benganbus 2021-10-20 06:30
Jag har också kollat importpriser, å det blir tyvärr en dyr film! :(
/B
Snygg tjejj det där. Varför dom inte såna uniformer längre. Och cashar in för biljettten. Hälsar NL



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg