Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5517 / Gatufoto med iPhone 4S funkar bra!

Att se ut som en fotograferande turist är nog en fördel vid gatufo! Och vad e då mest turistlikt, de e nog att fotografera med en iPhone typ! För det har vi nog alla sett, och inte brytt oss! Lätt som en plätt att fota "osynligt" alltså! :)

.

Motljus klaras också ganska bra! Ändå ett svårt läge för den här typen av kamera!

.

Och en mobiltelefonkamera funkar utmärkt även utomlands!

.

Fungerar även bra till porträtt! Och då slipper man den där totalt onödiga superbildskärpan som inte tillför bilden något!
Men allt e en smaksak! ;)

.

Och bilderna via en iPhone får ofta mer karaktär, bilden får ett mjukare, litet mer klassiskt stuk liksom!

.

Eller när man träffar några vid Gnesta-Planket, som man pratar med då och då, och är vana vid att jag fotar! Ingen bryr sig!

.

Men visst går det att fota instruktionsboksbilder också! Med tillräcklig skärpa! Så man behöver inte så mycket mer kamera! Inte för en normal familje och amatörfotograf i alla fall? Mycket kul liten fotoapparat det här!

Men så har vi det där gamla vanliga! "Utvecklingen" går framåt, progress, eller hur man nu säger! Hur skall företagen sälja fler mobiltelefonkameror om människor e nöjda med vad dom har? Typ vara nöjd med en iPhone 4S! När grannen har en senare modell!  ;)

Inga problem, de här tillverkarna har fantastiska marknadsavdelningar, som vi inte märker, och det är det vi ser resultatet av idag! Det kan ibland bli som en religiös väckelsemöte då en ny modell presenteras! Konsumismen, vår nya religion! ;)
Läs mer om Konsumismen! (Wikipedia)

.

Men en liten nackdel med en iPhone e nog att den är svår att hålla vid fotografering! Men det finns grepp att köpa! Tex det här greppet, Belkin! Fungerar bra! Med ett mjukt avtryck och stativgänga i botten för typ en handlovsrem!

Nog för nu om den moderna fotografin!

/Bengan

Inlagt 2021-10-08 08:27 | Läst 734 ggr. | Permalink
Du är fast!
Svar från Benganbus 2021-10-08 10:07
Jag försöker kämpa emot, med att använda en äldre digitalkamera, och då och då med några ännu äldre analoga kameror! Men visst e det praktiskt och mycket lätt att fota med en iPhone 4S och få ett bra resultat! Suck...
/B
En en ny marknadsförare har framträtt, med ibland analog fotokänsla. Men trots allt porträtt utan den hysteriska skärpan. En mjuk fin känsla i framställningen av personerna/NE
Svar från Benganbus 2021-10-08 10:08
Tack för stöttning i marknadsföringen! :)
B)
Hej. Första bilden fin med text och allt. Tackar särskilt för porträttet på mig själv med gamla Bettan på armen. Hälsar NL
Svar från Benganbus 2021-10-08 10:12
Tack själv Nils-Erik!
Vad jag kommer ihåg så tog jag bilden på Fotomässan i Älvsjö!
Filen är daterad 2015! Tiden går! :)
/B
Fina bilder! Klart inspirerande, både "svåra" motljusbilden, Berlinbilden och porträtten!

Jag kände mig tvungen att skaffa en modern mobiltelefon Iphone SE 2020 för att logga in på 1177 och swisha. Fick kameran på köpet. Den är mycket bättre än jag trodde. Pytteliten sensor men bra objektiv och jättebra mjukvara.

Avtrycket tyckte jag var sämst. Helt fel att man ska lägga 95% av uppmärksamheten på att pjutta precis lagom så att det blir EN bild men ingen video eller vad apparaten hittar på.

Jag skaffade en app Halide. Den ger ett distinkt avtryck och tar 2 bilder nästan samtidigt. Först en jpg som Apples algoritmer framkallar, ofta mycket bra. En bråkdels sekund senare en DNG-RAW-fil som ibland kan ge en bättre bild än Apples jpg.

Även med Halide händer att inställningarna ändras "av sig själva". Jag kör minus 0,7 på exponeringen och nästa gång är skärmen nästan vit med plus fyra. Jag brukar ha rutnät. Ibland är det borta. Simsalabim.

Det är jätte-jätteviktigt att stänga ner i exakt rätt ordning. Annars kan man tro att apparaten är avstängd, skärmen är ju svart, men efter en stund börjar den bränna i fickan och batteriet tar slut.

(jag tog foton av tvättstugan på gården med min Iphone och med FF-kamera för några kvällar sen. Sätter i gång och bloggar den testen.)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg