Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5514 / Efter år av mobbing så e även jag på banan! ;)

Bilden e tagen med iPhone 4S!

Alltså, jag uppdaterade min iPhone 5S i veckan och la in Bank-ID och Swish! Nu va den här telefonen aldrig uppdaterad, så det va en lång väg till uppdateringen! Det gör man via en iTuneförsedd dator! Ok låter bra tyckte jag, men min dator ville till att börja med inte ta emot iTune! (Man måste tex ha iTunes för att uppdatera telefonen) Då tar jag min frus dator som svarar, "främmande föremål är på väg in i datorn" ! Och min fru får då ett medelande på sin iPhone om obehörigt intrång! :)  Men efter en stund, efter viss tveksamhet, och fortsatt övertalning med datorn/Apple, så börjar man uppdatera den "okända" telefonen!

Den här iPhone 5S kom år 2013, så det va mycket som skulle uppdateras! :) Och efter en dryg timme så va det klart, så nu jag har nu Bank-ID och Swish!
Och jag undrar såklart vad jag skall ha det till! Jag har ju klarat mig ända hit utan dom här grejerna! "Allt blir mycket lättare med de här grejerna sägen man!"
Allt skall vara så himla lätt numera! Jag kallar det för att curla! ;)

Nåja, i dag e det i alla fall Tårtan!

/Bengan

Ps. Min fru sa nyss, "nu kan du betala själv direkt, när du köper något begagnat"!
Ok, nu börjar jag fatta en viss fördel med det här!  :)
Ni som undrar över betala själv, så har jag tidigare ringt min fru när jag tex. köpt ett begagnat objektiv och skall betala! Då Swishar hon till den jag köpt av!  :)

Inlagt 2021-10-06 08:15 | Läst 1093 ggr. | Permalink
Sent skall syndaren vakna :) Och håll i hatten men snart kommer det nog en översikt över mobiler så du vet vad nästa steg skall bli :)
Svar från Benganbus 2021-10-06 09:07
Låter oroande! ;)
/B
David Elmfeldt 2021-10-06 09:48
Eller hur :)
Trevligt med frun, som bankir/ NE
Svar från Benganbus 2021-10-06 10:29
No man is an Island! ;)
Men det här va ett stort steg för mänskligheten! :)
/B
Nils-Erik Eriksson 2021-10-06 11:24
Are you in fact really sure about that?/NE
Svar från Benganbus 2021-10-06 11:50
Kan såklart vara tveksamt när man står där i en butik och systemet e nere och ingen känner igen vara sig sedlar och mynt! "Vad e det här för papperslappar?"
B)
Nils-Erik Eriksson 2021-10-06 12:48
Nja, det kanske inte är så underligt, när skaparna av nuvarande system inte heller vad vad de håller på med på / NE
Fin bild, på en fin Honda. Är det en gammal skateboard som gjorts om till sadel? ;)
Använder själv fortfarande mina iPhone 4/4S. Men snart går de formodligen inte längre att ringa med, då både GSM- och 3G-nätet håller på att släckas ned :/
Har även, precis som du, en iPhone 5S, som jag uppdaterat med senaste programvara, via iTunes. Men jag tror inte jag vill ha mobilt Bank-id. Tycker att det verkar vara riskabelt att ha, då man som jag inte "låser" telefonen, då man är ute och fotograferar med den.
Man kan ju även skaffa Bank-id på fil, till datorn, om man har Win 8.1 och Win 10. Känns säkrare, tycker jag.
Svar från Benganbus 2021-10-06 11:24
Stämmer nog det där med Skateboard! :) Jag började att fota med min frus iPhone 4S, och det gick bra! Se bilden här ovan! Sedan köpte jag ett praktiskt litet grepp till den, å det blev ännu bättre, men det gick inte att koppla in HDR med greppet på tyvärr! Med iPhone 5S blir det bra bilder, väldigt fina och stora filer, och HDR går in auto! Men jag saknar ett litet praktiskt grepp till iPhone 5S!

Har haft Bank-ID på fil i datorn, men sedan dom har uppdaterat Bank-ID så nu funkar det inte! Ibland undrar jag om inte vissa uppdateringar e till för att vi skall köpa nytt! Konspiration! ;)
Men man skyller på säkerheten! ;)
/B
Johan Pihl 2021-10-06 17:08
Ja, det kameragreppet från Belkin skaffade jag också. Funkade tyvärr inte till appar från tredje part, utan bara till ifånens egna kamera-app. Men när man fotar med hipstamatic, så klarar man sig ganska bra utan grepp, då avtryckarknappen sitter ganska lägligt. Ffa om man, som jag, fotar kvadratiskt, så att man slipper vända telefonen (utan har den i ståendes format hela tiden). HDR har jag aldrig provat, varken med iPhone 4/4s eller med 5s
Jag skaffade även ett snyggt paket med ett litet stativ, plus tele- och fisheye-adapter från Rollei ;) Det var kul i början, men använder det inte längre. Funkar dock till appar från tredje part, tillskillnad från kameragreppet från Belkin.
Ja, jag har hört att man måste uppdatera sitt Bank-id oftare om man har det på fil till datorn, än i sin smartphone.
Svar från Benganbus 2021-10-06 22:29
Nu va jag tvungen att uppdatera mig på på Hipstamatic! :) Vad gäller att fota med iPhonen så har jag haft bilder på utställning tagna med min 4S! Det va några som inte riktigt trodde på mej när jag sa att bilderna va tagna med en iPhone! Misstänker att bildkvaliteen är ännu bättre på senare mobilkameramodeller! Så för att tala i klartext ;) behöver man mer i dagens familjefotografi än en iPhone eller liknande! Tror att spetstekniken vad gäller kamera och bilder just nu ligger i mobilkamerorna! Men som sagt, skulle vilja ha ett bättre grepp!
Tycker Belkin i utseende och att hålla, kändes bra!

Vad gäller Bank-ID på dator, kan nog stämma!
/B
Svar från Benganbus 2021-10-07 09:15
Johan, iPhonebilder i min kommande blogg! :)
/B
Svar från Benganbus 2021-10-10 22:16
Den optiken skulle man ha! Skall prata med min fru! ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg