Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5512 / Vinterfilm! Å Facebook ligger nere! :)

I dag laddade jag en kamera till med vinterfilm! Sedan en promenad utan att ta en enda bild! För övrigt en del läsning om Beowulf! Det finns mycket på nätet att läsa om vår nordiske hjälte! :) Intressant ämne det här!

För övrigt rätt lugnt i Gnesta!
Godnatt!
/Bengan

Inlagt 2021-10-04 22:53 | Läst 850 ggr. | Permalink
Inte bara FB, också Insta/ Björn
Svar från Benganbus 2021-10-05 08:01
Härligt! :)
B)
Det är karaktär att inte ta en ända bild ;)
Svar från Benganbus 2021-10-05 08:02
Försök med det du! ;)
B)
En Contax IIa kan man förmoda (för någon Contax IIIa äger du väl inte?).
För min del kan FB ligga nere för gott - men det visar hur sårbara vi är.
Svar från Benganbus 2021-10-05 11:05
Det är en IIa.
En liten kompakt fotoapparat!
/B
Ps. Facebook gjorde min kväll i går! :)
Den liknar på undersidan min Contaflex!
Förresten, den nordiska hjälten Beowulf liknar ju Siegfried i Wagners "Nibelungens Ring" som består av 4st operor, Rhenguldet, Valkyrian, Siegfried och Ragnarök. Även han kämpar mot draken och dödar den, men blev själv dödad i "Ragnarök". Beowulf blev däremot dödad av draken.
Svar från Benganbus 2021-10-05 18:15
Stämmer bra Wolfgang!
Det finns drakdödare både i den nordiska och germanska litteraturen. Innan skrivkonsten kom till norden höll man berättelserna levande genom att formulera texten så den va lätt att minnas! Men då kristendomen kom, med kloster och skrivkunnande, så skrev man ned historien, men lade på en kristen yta på det hela! Och så gick Beowulfeposet och drakdödandet vidare i historien till Niebelungen och Sagan om Ringen! Men i grunden handlar det om en drakdödare!

Och varför va det så viktigt med drakdödandet i den första historien då?
Ju Draken, eller Fenrisulven, den hade ju slukat solen så den knappt lyste! Det va så man tolkade klimatkatastrofen runt 350-talet! Och då man såg att himlen va röd, så va det ytterligare ett tecken att det va Fenrisulven, eller den eldsprutande draken som va boven! I historien dödades ju draken med svärd, men i verkligheten kanske man offrade för att blidka makterna!

Sedan när åren gick så gjorde man förändringar i texterna, det e lätt att ändra i skriven text, så berättelsen om drakdödandet skulle passa nya kungar och hövdingar! Från Beowulf till Nibelungensången!
Men man har glömt att Fenrisulven slukade solen i den tidiga historien! ;)

"Nibelungensången) är ett medeltida hjälteepos, nedskrivet på medelhögtyska. Sagan har dock stoff från betydligt äldre berättelser. Stora delar återfinns även i Äldre Eddan, samt i form av Völsungasagan. I dessa kallas Siegfried Sigurd Fafnesbane, Krimhild Gudrun och Etzel Atle (Attila). Även om dessa versioner nedtecknades på 1200-talet är åtminstone delar av sägenstoffet äldre, då Sigurdsristningen tydligt återger motiv ur samma saga."( Wikipedia)
Wolfgang 2021-10-05 19:57
Ja, så är det! Tidigare hade jag inte någon koll på Beowulf. När jag läste Din blogg, så trodde jag att det var en kamera :-) och hittade bara berättelsen om Beowolf! Men jag har 3 st inspelningar av Wagners Nibelungens Ring som jag gillar. Mvh Wolfgang



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg