Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5492 / Nu e Contax G2 på banan ett tag igen! :)

De skall bli kul att köra en film med Contax G2 igen! För Contax G2 är en speciell kamera, det va en analog framtidskamera när den kom, så uppfattar jag den i alla fall! Den har det där som en analog M Leica saknade, snabbhet att ladda film, snabbhet att ställa skärpan och en mycket bra automatisk exponeringsinställning! Den e nog lika snabb som en digitalkamera att fota med! I alla fall lika snabb som min Fuji X100! Eller man kanske skall säga, den e lika lätt att fota med! Å se'n finns det en liten subtil grej på kameran, slutarljudet! 
Och så optiken förståss som e Zeiss! :)

Bilderna här e tagna med Contax G2 för några år sedan!

.

Så var'e med det!

/Bengan

Ps. Så här ser kameran ut, för den som inte vet!

Inlagt 2021-09-14 19:31 | Läst 453 ggr. | Permalink
Det är en härlig kamera Contax G2 med sina fina Zeissobjektiv. Hade den analoga tiden fortsatt lite till, hade det blivit just den framtidskamera den byggdes som - mycket begåvat!
Slutarljud kan vara som musik 🙂
Inte speciellt bevandrad i själva kameran med har alltid varit imponerad av dessa små fina G-gluggar. En vacker kamera som skiljer ut sig och jag skulle inte vara förvånad om Porsche Design Group haft ett finger med i spelet.

/Stephan
Denna kamera var en dröm som jag tyvärr aldrig fick råd att förverkliga. Förutom den fantastiska optiken och annat är det den snyggaste kamera som någonsin gjorts tycker jag.
Tack för stöttande kommentarer om en spännande kamera! :)
/B(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg