Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5484 / Skåpstädning!

Dammtorkade en hylla på ett skåp i går, dammtorka bör man göra någon gång då och då, för varje gång man öppnar skåpet så kommer det in litet damm! Så det va bara att plocka ut några grejer, som kameran här, dammtorka och sätta in grejerna igen! Men som vanligt kände jag på återspolingsvredet när jag tar i en analog kamera och kände motstånd, film i kameran alltså! Jaha, Ok, och vad då göra? Blev nyfiken på vilken film det kunde vara, returspolade, men inte helt, öppnade locket på undersidan av kameran, pillade ut filmen, som fortfarande satt fast i upptagningsspolen, och såg att det va en FP4! (Hade såklart kollat hur många bilder som va tagna innan återspolning) Ok, jag tar väl slut på rullen då tänkte jag! Så in med filmen, på med locket, framexponering (med objektivlock på såklart) till det antal som räkneverkat hade stått på, + en bild för säkerhets skull, och så kom kameran med på vår kvällspromenenad! Vi passerade några kor och hästar i en hage, vi bor på landet :) och jag tog några bilder! Svårt att ställa avståndet i det avtagande ljuset! Avståndsmätaren på den här kameran är bra, när det är ljust, eller när det finns kontraster!
Tog även några bilder i gatubelysning! Vi har gatubelysning också! :) Fortfarande bländare 1,5 och 1/25-del! Nu va det något lättare att hitta skärpan! Skall fortsätta fota ut rullen i dag i dagsljus!

De va det om det! :)
/Bengan

Ps. Fast när det e dagsljus byter jag till en annan optik, en Biogon 2,8/3,5 cm! :)

Inlagt 2021-09-09 08:04 | Läst 749 ggr. | Permalink
Där ser man hur litet damm kan skapa arbete! Men det är av en annan orsak jag stör igen, det där med vendeltid. Märkligt hur sammanträffanden uppstår ibland, just som du tagit upp vendeltiden i bloggandet kom i går medlemstidningen från bokklubben som makan är med i. Och där finns den här boken:

http://www.bockernasklubb.se/klubb/artikel/102418

Har just beställt. Den finns på Adlibris och Bokus också om man är intresserad.
Svar från Benganbus 2021-09-09 10:52
Å jag e på väg till LP Auktioner i Sthlm, och kommer att passera en bokhandel för inköp av Beowulf-boken av Bo Gräslund!
Å tack för mera boktips!
/B
Ps. Gräslunds bok slut från förlaget! :(
aasaboe 2021-09-09 21:58
Ajajaj! Och inte en enda på Bobörsen med massor av antikvariat... En tröst: Adlibris skriver "Tillfälligt slut".



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg