Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5483 / Bilddjup, vad är det? Och behövs det?

Skådespelare efter föreställningen! (En föreställning som jag själv var åskådare till)

Alltså, fodras det en underliggande kunskap hos betraktaren, eller upplevelse i det ämne, jag vill visa i en bild? Eller hur skall den som inte sett föreställningen tolka bilden! Alltså, vi översvämmas ju av bilder! Och vi härmar ofta andra fotografers bilder, "Oj va bra, påminner om en bild av HCB!" Vi visar då bara ytan, inte djupet i bilden! Det subtila innehållet, det som sannolikt angavs i originalet, det kommer vi sällan åt, för det har vi själva inte upplevt!

Nåja, för att komma till skott i det här tyckandet,
så tror jag att man blir bäst på att fota det man gillar och det ämne man gillar och det ämne man kan! Det kan bli bra, även om inte alla är med på den fotograferingen! Var vid din läst liksom! :) Även om det kan kännas segt ibland med den lästen! Sune Jonsson tyckte nog det ständiga hembyggdsfotande också va segt till och från! ;)

Så att åka till Paris för att härma Tore Jonsons bilder typ, det e nog svårt, för Tore hade en stor fördel, Tore bodde i Paris ett tag och hade en egen känsla i de bilder han tog och du är bara turist! Men det kanske kan bli ett fotoprojekt om en turists upplevelse av Paris i stället! :) Fotoprojekt e bra!
Och det kan vara mycket kul i Paris ändå!

Jaha, så du menar att man bara skall gå och fota hemmavid nu då?
Nåja, kanske, men jag tror i alla fall att det här med djupet i en bild, eller vad man nu kallar det och vad det nu är, det tror jag kan vara bra att fundera på mellan det kuliga fotandet! Om man nu vill fundera på det såklart! Och om det är nödvändigt att fundera på det! Tror ändå att fundera e bra, eller som Hypatia sa, "Det e bättre att tänka fel än att inte tänka alls!"  :)

/Bengan

Ps. Fick ett nödrop från Tårtan i går! ;) Två fotografer testfikade på Tårtan och sände nödropet, "Det går utmärkt att fika på Tårtan!" :) Så vi får se om det nödropet ger något!

Inlagt 2021-09-08 09:36 | Läst 845 ggr. | Permalink
Klart att det är en fördela att veta lite om det man fotar. Annars vet man ju inte vad det är man skall fota - och då håller man ju på att försöka påtala något som man inte vet... :-)
Med ett teleobjektiv går det att fåglafera i alla lägen har jag hört.😉

/peter
För mig säger bilden att skådespelerskan ser lite trött ut under mascaran, gav nog allt, och att bilden säger det bra.

Att kunna motivet har både fördelar och nackdelar. Till nackdelarna hör att den där oförställda nyfikenheten inte längre finns. Ibland har det hänt att jag plåtat först, sen läst på, sen gått tillbaka och tagit en bild som förhoppningsvis säger mer och bättre och ändå har lite av upptäckarglädjen kvar.
Många intressanta frågeställningar på en gång. Och visst påverkas vi av andra fotografer, som ex.vis de tio fotograferna på FS häromdagen.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg