Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5879 / Inga kamera eller objektivnyheter är bra nyheter! Å så mera om Cameron!

Mycket av tiden i dagens fotografi går sannolikt åt att läsa instruktioner och sedan pröva de fantastiska sakerna på den nya kameran! Och när man  fått någorlunda koll på läget, så skall man såklart omsätta det hela i praktiken! För nu skall de här bilderna komma som man hela tiden längtat efter att kunna ta!
Å då kommer det en ny modell av kameran!!!

Tar det här aldrig slut? Det måste vara en komplott! För hur skall man få tid att fördjupa sig i något om man blir avbruten hela tiden med nya modeller?
Stäng av Suezkanalen ett tag till för att få stopp på det här onödiga kamerainflödet så man får tid att fördjupa sig i fotografin!

.



Ok, och så den onödiga skärpan! Ett kärt ämne! :) Mera runt Julia Cameron alltså, som fick sälja massor av oskarpa bilder! Jag har nu satt ett perfekt objektiv för litet oskarpt porträttfoto på min digitalkamera! Ett icke antirelexbehandlat objektiv från 1930-talet! Ljuststyrka 1:2 och brännvidden blir nu runt 7,5 cm! En slags Julia Cameronoptik! :) Å inga instruktionsböcker heller i sikte, vare sig för kameran eller optiken! ;)

Det va de om det idag!
/Bengan

Ps. Det enda i sikte vad gäller läsning, det är DN, och där en påminnelse om att den 3 septembor 1011, det va då som Njal Torgeirsson innebrändes på sin gård! Njals saga ni vet! Jag hade glömt datumet! Tack för påminnelse DN!

Inlagt 2021-09-03 12:49 | Läst 626 ggr. | Permalink
Intressant blogg som vanligt!

//Stephen
Svar från Benganbus 2021-09-03 16:27
Tack för det Stephen! :)
//B
Mycket tänkvärt. Går att utveckla. Varför accepterades oskärpa redan då, när fotografiets riktning var. Den motsatta. Något att återkomma till vid fotografiets lägereld.
/Gunnar S
Måns H 2021-09-04 12:59
Jag tror att det helt enkelt var magkänsla. Tittaren kollade efter skärpa men TJOFF träffade bilden magtrakten. Känslan sa att den här bilden säger nåt och säger det bra! Skärpa eller ej. Somliga fick inte den magkänslan och fortsatte kritisera ex vis Cameron för dålig skärpa.
Intressant och tänkvärt :)
/Martin.
Bra kommentarer. Fokuset på absolut skärpa är väldigt överdrivet, och i en del fall tar det absolut och tyvärr bort fokuset från vad som är bra bilder.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg