Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5477 / Nalen (Gata Regerings) Twist och M Leica!

Nalen va ett ungdomligt danspalats på Regeringsgatan i Stockholm! Och när man fotade i dåligt ljus med gårdagens teknik så blev det ofta inte så skarpt när motiven rörde sig! Här är två bilder från när Twisten kom till Sverige, tidigt 1960-tal alltså!

.

M Leica med Summicron 35 mm och Tri-X! Exponeringstider låg nog runt 1/15-del på full öppning! Tri-X 800 ASA? Blev såklart ganska tunna negativ!

Det va det om det!
/Bengan

Inlagt 2021-09-01 07:54 | Läst 1663 ggr. | Permalink
Den första är en riktig fullträff!

Å den andra är inte illa den heller....
Dubbelt nostalgiskt!
Till skillnad från Per så vill jag säga att den andra är en fullträff. Den första visar på ett bra sätt hur det såg ut. Chubby Checker var ju den största, Danmark hade sin Otto Brandenburg men vem som var störst i Sverige minns jag inte.
Sten
Svar från Benganbus 2021-09-01 14:38
Tror Otto Brandenbug va där någon kväll också! :)
/B
Urkassa bilder om man tillämpar pixelgranskningskriteriet. Toppenbra bilder då man tar in atmosfär, handling, kontrast, svärta (och numera historik)! Jag tycker toppenbra!

Nalens Topsy Lindblom var bland sina andra förmågor också en frifräsande ordkonstnär. "Där allting händer och mycket fötter" blev ett återkommande motto på Gata Regerings.
Svar från Benganbus 2021-09-01 14:39
Topsy höll koll på nykterheten också! :)
/B
Tycker båda är fantastiskt bra!
Hejsan - Två prima bilder från förr. Lärorikt med bildhanteringen. Hälsar NL
Hej Bengt.
Det här är 2 foton som återger rätt stämning. Jag tror dock att några lite yngre kommer undra vad det är som pågår på nummer 1 :-) Våra os gamla håller helt med om att det är "Twist - Rock and Roll". Rörelserna och ansigtsminen i nummer 2 skulle nog kunna se ut som något från idag - tror jag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Första bilden. är. bra. Tvåan är. en. höjdare. Hälsningar :-)/ Björn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg