Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5444 / "I går va vi i Skärholmen och det regnade väldigt mycket när vi va där"

Många av bloggarna blir som en uppsats jag skrev när jag gick i skolan! Fröken sa när vi kom tillbaka från sommarlovet, "Nu skall ni skriva vad ni gjort i sommar! Vilka resor ni gjort och vad ni sett!" Så här efteråt, många år senare alltså, så verkar det inte ha hänt så mycket! Återupprepning eller hur man säger! I går va vi i Skärholmen, se bilden ovan, och det regnade väldigt mycket när vi va där!
Spännande och ovanlig inledning på en blogg va? ;)

Se'n när vi kom hem efter dagsutflykten så kom jag i diskussion om "vad är egentligen riktig fotografi?" Jag hade börjat med att säga,  om jag säger typ att jag har varit i Albanien på riktigt! Jag menade, att åka till ett land via en charterresa, hur himla riktigt kan det vara? Allt är ju tillrättalagt, med serveringspersonalen uppklädda i folkdräkter under grisfesten! Innan dess bussresa till ett "reservat" för att fota de vilda grisarna innan!

För uppleva Albanien på riktig, så tror jag att man bör bo där ett tag och kanske ha ett jobb där! Då fattar man bättre villkoren! Och kan ta intressanta bilder på något riktigt! Nu hade såklart någon synpunkter på mitt tyckande! Och hur himla lätt e det att få ett jobb i Albanien!

Men kan ibland tänka på hur vi fotografer åker till Paris för att fota som HCB eller som han Tore Johnson gjort! (Okänt Paris) Men HCB och Johnson bodde och levde där! Dom fotograferna grävde där dom bodde! Vi blir bara turister i Paris! Trots alla fina bilder på Eifeltornet! ;)

Och jag fick som sagt inte mycket, men ändå ett litet litet medhåll, i den här diskussionen! Det e bra med motstånd på mitt tyckande om vad som kan kallas för riktigt! Och andra har säkert sin version om vad som e på riktigt såklart!

Vad gäller Gnesta-Planket, så såg jag bilder tagna av en fotograf som jag inte sett bilder från tidigare! Ok, några bilder hade jag sett, i form av små Sang-kopior visade på Tårtan typ, men det här va något helt annat! Något helt annat!

Nog från sommaruppsatsen för nu!

/Bengan

Ps. Tore Johnson  (I Tores bild med textskylt, "Au Vieux Paris", står någon och ser ned på gatan från ett öppet fönster....)

Inlagt 2021-08-03 08:05 | Läst 882 ggr. | Permalink
Hej Bengt! Gillar inlägget!

Sen har vi det här med betraktaren som tar bilden i sin besittning. Jag såg inte personen i entrén utan bara tegelväggen (var i Skärholmen ligger denna funderade jag) och dess inte helt perfekta murning (var muraren helt nykter?) och angreppen runt skylten (jag har snöat in på sjuka hus). Och så undrade jag vilket objektiv du använt (det är nån oregelbundenhet i högra kanten av entrén, kameraartifakt gissar jag) och visst, OK, det regnar.

Andra titten såg jag motivet.
Svar från Benganbus 2021-08-04 09:33
Tack för gillandet Måns! Det blev litet bråttom när jag tog bilden, det kom en kille satte sig ned i porten, svarade i telefonen se'n kom en bil och hämtade honom! C.a tio sekunder satt han väl där! Jag hann inte veva ned bilrutan heller! (Jag satt i bilen) Det är nog några vattendroppar på bilrutan som spökar till det!
/B
Måns H 2021-08-04 10:35
Water drop optics, aha!

Gillandet kvarstår!
Tankeväckande, milt sagt. Och som Måns Hagberg inflikar, det där med betraktaren som tar bilden i besittning.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg