Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5443 / Nikkor-optiken kanske inte e den vassaste kniven i lådan, men det finns andra värden än skärpa! :)

Fortsätter att testa Nikkor-optiken via Amedeoadaptern och Leica M4! Bör ha filmen klar för framkallning i kväll eller i morgon! Skarpa bilder bör komma runt bländare 5,6-8 på den här optiken! Före bländare 5,6 bör det bli ett litet mer konstnärligt bildskapande! ;)

.

För övrigt, så va jag nere i morse och snyggade till på Gnesta-Planket! Jag tog bort några "hålla avstånds affischer" och en del annat infomaterial!

/Bengan

Ps. Men litet tomt känns det såklart så här dagen efter!

Inlagt 2021-08-01 19:35 | Läst 1281 ggr. | Permalink
Kanske känns tomt (rätt naturligt, egentligen efter en rejäl kraftsamling och ett genomfört projekt). Men för oss besökare handlar det sannerligen inte om nån tomhet, tvärtom!

Vi åker därifrån, nöjda och belåtna efter att ha sett en hel del bra fotografi, men framför allt att ha träffat likasinnade och gamla bekanta nu i sluttampen av denna bedrövliga pandemi. Livet börjar återgå till det normala, och ett viktigt inslag i fotoåret har genomförts till full och stor belåtenhet.

Ett stort tack, Bengan (och självfallet till utställarna)! Måtte det gå att hitta former för en fortsättning!
Tack för tillfället och kul att ses igen!
/Affe
Ja du Bengt! Jag är imponerad av att du orkar arbeta med kemifoto dag ut och dag in, när det är så enkelt att fota digitalt. Det är alltid kul att läsa om i dina inlägg och det får man tacka för!
/Sven
Tack för stöttande och vänliga inlägg! :)
/B
Apropå skärpa och mer skärpa och ännu mer skärpa! Skärpa gör ingen bra bild menar jag. Världens mest berömda bild är väl Da Vincis Mona-Lisa och om du ser på den tavlan som ett foto så saknar den skärpa. Den är ju lätt suddig och borde kasseras.....
Svar från Benganbus 2021-08-04 15:09
Intressant fråga det här!
Vad gäller nutiden, så går det att göra väldigt skarpa bilder med teknikens hjälp, men det räcker inte tycker jag! Det blir som ett självändamål! "Jag har ju köpt en kamera med massor av megapixel, så det e klart att det skall synas på bilderna!" ;)
/B
Sven Blomquist 2021-08-08 18:23
Det verkar vara som med de gamla kapitalisterna: Som Marx sade, aldrig nog alltid mer...
NIKKOR-S.C 1:1.4 f=5 cm är inte Nikons skarpaste heller.
NIKKOR-H 1:2 f=5 cm är skarpare, fast det är ju inte det viktigaste. 😀



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg