Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5441 / Att vara utelämnad åt en bild! Uppdaterad med tolkningshjälp! Under Ps! ;)

Ni har säkert också upplevt det, man ser en bild, men det står inget om vem som tagit bilden, eller med vad, och man vet inte riktigt vad bilden skall betyda, eller hur man skall se på bilden eller tolka den! Inte ett enda hjälpmedel finns! Man e utelämnad helt åt sig själv åt sitt eget tyckande och tänkande!

Onödigt att göra så här kanske någon tycker! Man kan väl i alla fall skriva vem som tagit bilden, så man har nå't att gå på! Eller skrivit i vilket sammanhang bilden är från! Eller var bilden e tagen! Eller vad fotografen tycker att bilden skall betyda! Eller heta! Eller att man skriver om tekniken bakom bilden! Hur skall man annars kunna tycka något! ;)

I morgon Gnesta-Planket! :)

/Bengan

Ps. Försökte få igång litet konstruktiva tolkningar av min bild! Men det funkade inte! ;) Här några extra ledtrådar, så får vi se! ;)
"Cirrus eller fjädermoln, förkortas Ci, är ett huvudmolnslag med tunna och högt belägna moln som ser ut som trådar eller fågelfjädrar. Cirrus kan förekomma ensamma eller tillsammans och då ibland ordnade i linjer. De förekommer ibland tillsammans med slöjmoln. Cirrus befinner sig ofta på 8 000 till 9 000 meters höjd och består nästan uteslutande av iskristaller.
Obs! Läs: "....som ser ut som trådar eller fågelfjädrar. Cirrus kan förekomma ensamma"!
Så visst e det en fin bild på ett ensamt fjädermoln? :)

Inlagt 2021-07-30 07:25 | Läst 2234 ggr. | Permalink
Anar iofs en liten räv bakom örat här, men lite synpunkter har man kanske...

Bildskaparens namn borde vara helt obligatoriskt, i ALLA sammanhang! Oskicket när någon stor bildbyrå har köpt upp en massa avlidna fotografers arkiv, och man sen ser klassiska bilder visas under bara byråns namn borde bekämpas energiskt.

Innehåll och betydelse... där tittar väl räven fram... Klart man inte ska "förklara" en subjektiv stämningsbild! Om det finns dokumentärt intresse är det en annan sak.

Riktigt bra bild, med flaggstång och moln! Men jag ger f-n i var den är tagen....
Skönt med bilder, där jag som betraktare själv får fritt fantisera och hitta vad jag vill i bilden.
Men en blind, är väl alla värda!
// Conny
Retligt att du kom åt " knappen "vid fel tillfälle?Men det räcker ju till för att retas? NE
Rak flaggstång i alla fall
Har lagt till en tolkningshjälp till bilden i bloggen! ;) :)
B)
14:e augusti.
Flaggstången leker kurragömma
men är inte så bra på det
det gör inget
ty även seende hönor
hittar ibland inte några korn

Hälsningar Jörgen
Det är nog högsommar att döma av trädens yppiga grönska, man ser ett ensamt lätt sommarmoln segla fram på en i övrigt klar himmel. Och till höger i bild till hälften gömd bland träden pekar en flaggstång oklädd upp mot skyarna, kanske står den vid ett rött litet torp med vita knutar, men det framgår inte av bilden. Strålande sommarbild kan jag nog tycka...
😁
Intressant text och bild. Den pekar på ett litet problem i bildkommunikation, det att vi förväntar oss en avsändare och en mening. Är det en rebus vill vi veta det. En bra bild ska gärna ha en nyckel helst inte alldeles för hemlig.
När man ser molnet som en fjäder kan man stanna vid det. Eller gå vidare och lägga ihop de andra denotationerna, och kanske komma en bit längre. Kanske till en ny innebörd.
/Gunnar S



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg