Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5437 / Å nu väntar vi på regnet!

Gräsmattan börjar bli brun, och så e det bevattningsförbud! Å andra sidan så slipper jag ju klippa gräsmattan!  För övrigt så kanske det här e det nya, längre tider med extra sommarvärme! Vad gäller det kommande regnet, så ligger vårt hus högt! (Om det skulle komma för mycket regn) Det finns några nybyggda områden i Gnesta som ligger lågt! Sjönära lägen! Numera kanske man inte hade byggt så sjönära? Eftertankens kranka blekhet som han sa! I natt va temperaturen nere på 15 grader, så då sov vi med vidöppen balkongdörr! Nu sjunker inte innetemperaturen till 15 grader, för huskroppen e varm, så det blev bara 21 grader inomhus! Men skönt ändå!

Idag skall jag jämföra två objektiv! Voigtländer 1,4/40 mm med Voigtländer 1,4/35 mm båda för M Leica! Han besserwissern Ken Rockwell påstår att 1,4/35 mm inte e så bra! (Och att 1,4/40 mm e bra) Jag skall kolla om jag ser det vid vanlig fotografi om 35:an är så dålig! Vad gäller den första versionen av Leica Summilux 35:an, så va den inte heller så bra, men den gick alldeles utmärkt att fota med! Men det va innan det fanns datorer att förstora bilderna med! Å allt beror ju såklart på vad man e ute efter! Kolla skärpa via dator eller fota! ;)

I dag skall jag ned och sopa på kajen till godsmagasinet! På Gnesta-Plankets Loppiskaj! Där kameraförsäljarna lägger sina grejer, typ Leica med optik och liknande! :)

Se'n blir det en Hadza-promenad som vanligt! Två gånger om dagen försöker vi göra det! En på förmiddagen och en på kvällen! Vi e husvakt åt en granne, det tar vi samtidigt!

Nog för nu! Dagen väntar!

/Bengan

Inlagt 2021-07-26 08:27 | Läst 1056 ggr. | Permalink
En gul gräsmatta är inte att förakta! Har gömt undan robotgräsklipparen för en tid. Hoppas jag kan ta mig till Gnesta på lördag. Kul att träffa gamla bekanta, Hälsar NL



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg