Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5435 / Fokuseringen på Contax G2 och en del annat, typ vattenfyld tunnelbana!

Favorit i repris! Gotland!

Ytterligare en exponerad filmrulle lades i går till samlingarna i kylskåpet! Vi får se när jag får tid för framkallning! Vad gäller avståndsinställningen i Contax G2:an så fungerer den nästan i beckmörker! Och varför detta overkill? I det där mörkret som avståndsinställningen fungerar så går det ändå inte att fota!

Läser i DN om oförusedda regnmängder i Kina, tunnelbanan i Zhengzhou vattenfylls! Det borde väl kunna komma oförutsedda regnmängder även i Sverige? Har man tagit höjd för det? Tex i tunnelbanan? Eller står vi utanför sådana här vädersituationer? Ok, vi får väl vänta och se!

Läser även i DN om bilköer och parkeringsproblem vid badstränder och i fjällen! Problem uppstår vid bad när inte ambulansen kommer fram! Tror internet har en viss del i det hela, dels att man ofta åker till samma semesterställen/bad, och sedan skall flera av de här besökarna filma tex när ambulansen kanske kommer fram, för att sedan skicka olycksbilderna till sina vänner, "Titta vilka spännande saker jag va med om på semestern!"

Å så har ett antal journalister och politiker blivit hackade via ett program som kommit in i deras mobiltelefoner! Tror de flesta inte fattar vad det är vi använder och pratar i och sänder bilder ifrån hela dagarna! ;) En lätthackad dator e ordet!  Standardfrasen tidigare då man diskuterade ev hackning i dator eller telefon den va, ,"Jag har inget att dölja!" Så Ok, då väl det här inget problem för vissa i alla fall!  :)
Men vänta till man hackar bilar och kylskåp! ;) :)

Jag skall ned till Gnesta-Plankets utställningsväggar och kolla idag igen! Så allt fortsätter att se bra ut! Vad gäller bilder på Planket, så är det flera utställare som sagt, "jag har ju inget nytt att visa!" Då brukar jag säga, det kommer inte samma människor varje gång! Det kommer nya människor som inte har sett dina tidigare bilder! :)

I natt va det svalare, vi körde utan AC i huset och hade balkongdörren vidöppen! Det e lyxit att bo så man kan sova med öppen balkongdörr utan att bli trafikstörd!

Nu en påtår,
se'n diska, städa och laga middag till min fru som är på "jobbet" fast hon e pensionär! Hon vaccinerar! Hon tycker det känns bra att ställa upp och hjälpa till med vaccineringarna! (Det e såklart kämpigt i värmen då hon måste ha munskydd på hela tiden och då inga fläktar eller AC får användas i vaccinationslokalen)

Nog för nu! Å påtår som sagt! :)

/Bengan

Inlagt 2021-07-23 10:41 | Läst 925 ggr. | Permalink
Fjällvandrat på Furillen :)
HaD/Gunte..
Svar från Benganbus 2021-07-24 22:00
Furillen e ett häftigt ställe! Bara man har broddar med sig! ;)
B)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg