Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5430 / Contax G2 och M Leica!

Har framkallat en film nyss, en film som jag kört i Contax G2 när vi va i fjällen! Det blir litet bökigare att framkalla film nu när det är varmt! Men golvet i källaren håller 20 plusgrader, så där får fix och framkallare stå på sommaren, se'n e det bara att hålla koll på sköljvattnet!

.


G2 bild!

Contax G2 är en praktiskt och kul kamera för film! I alla fall om man gillar mätsökarkameror! Jag tycker G2:an är mer praktiskt än en M Leica! Kameran laddar tex. filmen själv! Man lägger bara filmen på plats och stänger bakluckan och så surrar den fram till första rutan! Kameran återspolar också automatiskt, och lämnar en liten bit film kvar utanför kassetten! Och så är det autofokus på G2! Man kan såklart även ställa avståndet manuellt! Och auto även på exponeringstiden! Eller köra manuellt! Och så finns det flera utbytbara Zeissobjektiv! Vad gäller skärpan på Zeissobjektiven, så e det inga problem! Jag använder mest 28 mm optiken!

Här är några fler som gillar Contax G2!

https://casualphotophile.com/2018/01/19/contax-g2-camera-review-the-anti-rangefinder-thats-in-a-class-of-its-own/

https://www.kenrockwell.com/contax/g2.htm

Nu skall filmen in i torkskåpet!

/Bengan

Inlagt 2021-07-18 18:28 | Läst 938 ggr. | Permalink
Aldrig provat den, men den varkar vara en trevlig kamera. Och jag har hört att både 28;an och 45;an ska vara riktigt skarpa gluggar (men att 35;an, tyvärr, är lite sämre).
Contax G1/G2 räknas väl inte som mätsökarkameror, utan det är väl en bara enkel genomsiktssökare där är i dem? Vad jag hört så ska iaf både sökaren och autofokusen vara betydligt bätte i G2;an än i föregångaren.
Ralph Nykvist såg man ofta gå omkring med en sån här på gatorna i Helsingborg, då han gått över från sv/v till att plåta i färg.
Svar från Benganbus 2021-07-20 21:31
De e en trevlig och mycket kompetent kamera! Det är ju en slags mätsökare på nå't sätt! Sökaren har en liten inspeglad ram i mitten där kameran ställer skärpan när jag trycker ned avtryckaren en bit! Och den här sökaran e bra, funkar i nästan beckmörker! :) Påminner mycket om skärpeinställningen på min Fuji X100! Det är en mycket digital känsla i kameran! Jo allt e bättre i G2:an! G1 är inte dålig på något sätt, bra optik, men litet långsammare och kan missa avståndet ibland!
Det här en en bättre teknik, tycker jag, än den i tex Leica M7! Laddningen är suverän på G2! Öppna lägg i film stäng, kameran matar fram till första bilden! Sedan autoåterspolning! Å se'n e det ju en liten winder inbyggd! Den exponerar även mycket exakt!
Jag köpte den här för ett tiotal år sedan, då tycker jag begagnat priset va rimligare!
/B
Johan Pihl 2021-07-21 11:37
Låter onekligen som en intressant och kompetent liten kamera. Hoppas att man får tillfälle nån gång att klämma lite på en, så att man kan bilda sig en ordentlig uppfattning om den. Tack för infon, Bengan!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg