Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5421 / Nyval, Leica, 35 mm optik och retrofotografi!

Retrobild! Tidigt 1960-tal! M Leica med 35 mm!

Nu kommer allt på en gång liksom! :) Så efter några ljuvlig veckor i fjällen, läs Småbruket Västerbäcken i Grövelsjön, så har jag samlat på mig en del funderingar! Så håll i er! :)  Tar väl det som ligger mig närmast, Leica och 35 mm optik! ;) Suttit och läst om Voigtländer Nokton 1,4/35 mm, för jag e litet sugen på att köpa en sådan! Har hört mig för bland några ägare! Optiken är speciell, just genom att den saknar det där lilla stinget i skärpan på full öppning! Påstår både ägare och Ken Rockwell! Nu va det något liknande med den första Summilux 35:an till Leica, men den Summiluxen va ju på 1960-talet! Jag har en Nokton 1,4/40 mm  som verkar ha bra skärpa, konstigt! Men vad jag sett så är linsuppsättningen klart olika i de här objektiven! Se'n e det det här med skärpa, numera kollar man skärpan via datorn, förr så fotade man bara! ;)

.

Vad gäller retrofoto, så verkar det vara intressant just nu! Man gör numera en speciell retrofilm, och med den filmen så kan man fota folk så dom ser ut som en 1930-tals gangster! ; ) Man kanske skall hänga på trenden? Jag har en Canon 1,5/35 mm som nog inte e så där super på full öppning som då bör passa bra!

Å så va det om den politiska situationen i Svedala just nu! Som jag uppfattar det så håller några partier på att lämna tidigare krav för att Statsministern skall kunna vara kvar! Men hallå, vad blir det kvar då!

Partierna har ju jämkat ihop sig tidigare för att det skall funka, och då blev det såklart nå't mellanmjölksliknande! Och vad skulle det bli nu då, en väldigt urvattnad samlingsregering såklart! Suck!

Jag tror att den svenska politiska situationen skulle må bra av ett Nyval! Just för att partierna skall komma fram och visa vad dom står för, och inte hålla på att mörka för att få vara med i den nuvarande Regeringen! Jag tror det e bra ibland att sätta grepen i potatislandet och vända på det hela! Det e bra för potatisen!

Så vare med det!:)

/Bengan

Ps, Det lugna fjällivet kan skapa dagsobekväma tankar! Man kanske skall förbjuda fjällvandringar! ;)

Inlagt 2021-07-06 16:28 | Läst 754 ggr. | Permalink
Jag tänker så här när det gäller prylkänsla i fotografi: En gång i världen, när man gick omkring med sina grejor och plåtade, önskade man att man hade DOM grejerna med DEN utrustningen istället för den befintliga! Det är väl den känslan man vill åt idag; Man vill återvända och njuta av feelingen av det man längtade efter att få skaffa en gång i tiden.
Hej,
Jag har kört med Canon 35/1.5 ett bra tag nu. Den är mycket skarp i centrum vid full glugg.
Nedbländad är hela skarpt.
Så kör hårt
Bob
Inte helt perfekta gluggar är nog bra att ta till om man vill att bilderna ska se ut som förr.

Sverige skulle nog må bra av att ha färre partier. Då blev det nog tydligare var skåpen ska stå.
Stefan Åhbeck 2021-07-07 17:17
Tioprocentsspärr!
I trettio år bestod min fotoutrustning av en M2 och två objektiv: 35/3.5 och 90/4 (jag hade också en 50/2.8 som jag tyckte hade dålig kontrast- har den fortfarande), kände aldrig någon begränsning... då(!)

I USA och Storbritannien är det väl i princip bara två partier som gäller, I Sverige har vi åtta partier.

Någonstans däremellan vore väl kanske "lagom"..?
/T
Nils-Erik Eriksson 2021-07-06 20:38
Flera 60-tals bilder emotses. Några kommentarer kring bilden behövs inte, den talar för sig själv./NE
Hemskt ledsen - Ser inte bilden, råkade få kvinnan rätt in i näthinnan och sen var det kört:)

Skojar bara, men med ett korn av allvar förstås. En alldeles underbar porträttbild, med blick för motivet, ett härligt uttryck och en ganska signifikativ (Bengtsk) signatur:)

Dessutom, precis som brukligt är, med en sagolikt exceptionell teknisk beskrivning som skulle få vilket avsnitt som helst av CSI på teve att rodna. Vad vore vi utan historia, och utan historietecknare?
Allt gott!
//Morgan
Den bilden har jag sett tidigare. Men bra bilder får man visa hur många gånger som helst och den här är just så bra. Vad den är tagen med för kamera spela för mig ingen roll. Bara du är nöjd.
Sten



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg