Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5419 / Det börjar bli för varmt i fjällen, då dags att åka hem!

På spaning efter en fin badpool!

Och det låter kanske konstigt, men sommarfjäll för mig det är vår och höst! En del beroende på att myggen ofta inte finns före midsommar och att myggen tar slut efter skolstarten! Och nu är det nästan för varmt också, 23 grader uppe på kalfjället och molnfritt! Å det går åt mycket solskydd! Det e inte riktigt fjällen för mig, det e mera som en sommarplaya! ;) Å så måste jag hem och klippa mig, jag ser för gräsligt ut i håret, säger någon i min närhet!  

Men det har varit en härligt tid här i stugan hos Anders i Småbruket Västerbäcken! Vi längtar redan tillbaka! Fjällen ger en frihet med underbart vackra vyer som känns bra för själen! Och tystnad finns det gratis! I går blev det även ett bad uppe på kalfjället, men för mig ett fotbad! Det finns gränser!  ;)
Bara att hitta en egen liten pool uppe på kalfjället! Det kallar jag lyxliv!

.

Vi har en ren som går runt huset på kvällarna! I går va han inne i stugägarens garage och kollade! Renen kommer var kväll och äter sig fram runt huset! Det hörs när han äter! På fjället har vi bara sett ren på avstånd! Det tråkiga under de två senaste åren är att Norge varit stängt! Bor man i Grövelsjön så är vandringar i Norge en stor del av fjällvistelsen! Vi får se om det öppnas upp i höst!

Nog för nu, strax är det utgång!

/Bengan

Inlagt 2021-07-02 09:34 | Läst 743 ggr. | Permalink
Helt enig om bästa tid är vår å höst pga av samma anledning du nämner plus slipper värsta pollentiden.
Dock kan jag inte hålla mig ifrån andra tider älskar skidåkning skoterkörning mm
Man får fjällängta av dina senaste blogginlägg, det är ett par år sedan sennast. I september är en vecka i Kilpisjärvitrakten inprickad, hoppas den blir av som planerat. Alla andra årstider än sommar är toppen i fjällen!

Tommy S.
"Det ska gå att flytta, pendla, studera och bedriva näringsverksamhet över gränserna i Norden utan att man ska behöva riskera att hamna mellan stolarna eller hindras av oklara lagar och regler. Ett öppet Norden gagnar alla parter. Arbetet med att undanröja gränshinder i Norden handlar om att skapa ett öppnare Norden."

Mycket vackra ord och en helt annan verklighet när det bränner till. Den raka motsatsen till detta är vad som har illustrerats sedan början av 2020. Lätt att pladdra och författa vackra dokument, men sedan lägger man av luren, fäller bommarna och ställer upp militär eller polis vid gränsen...

https://www.norden.org/sv/information/om-granshinder-i-norden

Tur att det finns några kullar på den svenska sidan också, fast renen skiter nog högaktningsfull i vilken sida den är på... ;)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg