Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5417 / Idag verkar det vara litet mera normalt på fjället! * Se Ps. sist i bloggen om Rogen!

Å andra sidan, visst e det skönt att gå i shorts på kalfjället! Det e som att gå hemma i parken! Å så blir man litet brun på benen också! Men det känns ändå inte riktigt bra! Tycker i alla fall jag! Vi har haft några varma dagar här i Grövelsjön, men det va ännu varmare i fjol! Före midsommar alltså! Men man kanske får vänja sig att så här blir det framöver! Fler varma fjälldagar före midsommar!

Undrar vad man skall göra åt det här! Om man behöver göra något! Köpa elbil kanske! Ursäkta skämtet! ;)

Det blir mycket läsning och begrundande här i fjällen! Även begrundande om framtiden! Och hur vi skall lösa vissa problem på planeten! Men Ok, man kanske inte skall läsa så mycket, eller välja vad man läser! Och vissa anser att det varken finns pandemi eller klimatförändring! Det kanske e så man skall se det! :)

Men vi tar i alla fall en tur på fjället i dag igen, och i dag ned mot Rogen! Inte till Rogen, utan mot Rogen, och njuter av ett "normalt" fjällväder! Det är åtta grader nu utanför stugan, och det bör bli max 15 grader c:a uppe på fjället! För mig är det ett normalt försommarfjällväder, frisk och skönt, och att då kunna vandra i tunna långbyxor!

Ha det bra ni med!

/Bengan

Ps. Jag har faktiskt varit vid Rogen, men det va för nästan fyrtiofem år sedan, men det va i en annan tid! Vi "körde" en Duett fram till Kärringsjövallen på nästan obanad väg! Vi fick lägga plank över de värsta groparna! Den ena körde, den andre låg på magen och kollade frigång över stenar! Vi "parkerade" vid vallen, drog sedan kanoten med packning över myrarna ned till Rogen, sedan levde vi där på fisk och svamp i en fjorton dagar!  Fisk = Harr! :)

Inlagt 2021-06-30 09:40 | Läst 1771 ggr. | Permalink
Harr e fin fisk om den är nyfångad!

Duetten var i m h o Volvos bästa bil nånsin. Bara en sån sak som slitskydd av askträribbor i lastutrymmet.

Köpa elbil för klimatet? Man kan börja med att låta bli att använda elsparkcykel utan gå eller cykla själv.
Vi gjorde en liknande färd 1977 till Rogen. Parkerade vid Kärringsjövallen. Ute i 2 veckor, inte fick vi någon fisk. Torrkäk och pulverkaffe fick duga. Men en underbar tur och fint minne.
Verkar ändå väldigt trevligt i fjällen!
Jag har också kört den där vägen i Rogen, för drygt 40 år sedan, och känner igen beskrivningen av färden. Vi hade som mål att fiska (flugfiske), och fick också en del harr. Men vi stannade inte länge, det var alldeles för mycket mygg i relation fiskfångst. Ibland så man inte varandra på några meters avstånd pga myggmoln.
Myggen brukar ju annars vara ett självklart hinder för shorts i fjällen. Men inte hos er?
Allt gott/GöranR



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg