Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5415 / Det kan bli bakvänt i fjällen! Även vädret! :)

Igår va vi ute och gick igen! Men vi tog turen senare på eftermiddagen och då vi inte fått något eftermiddagskaffe, så började vi med kaffe och våffla nere vid Sjöstugan! Sedan tog vi fjällspromenaden! Fast det kändes inte speciellt bakvänt, bara nödvändigt! :)

.



Vi hade märkt att det va ovanligt blött i fjällen, eller rättare sagt runt Grövelsjön, i år! (Den här bilden har inget med det att göra, utan jag tycker bara det e en fin bild)

.

Icke utmärkt vandringsled! Ofta hittar man stigar, manuellt upptrampade stigar, som ofta är genvägar, som går bra att följa om det inte är för blött! Här blev det för blött framöver, för det e myrar där den här leden går!

.

Vi såg både fågel och fisk! Här är det fågel! Fågeln blev orolig när vi passerar! Fisken såg jag i ett litet rinnande vattendrag några hundra meter framöver här på myren! Konstigt att det va fisk så här högt uppe! Kan kanske bero på att det inte är några fall i den här bäcken på vägen ned till Grövlan!?

.

Man håller på att reparationsspånga en del leder här! Spångar behövs över myrar! Även på andra ställen behövs spångar då slitaget blir stort på vissa leder, för vid regn så rinner den frilagda sanden och jorden bort! För några år sedan så såg vi helikoterlyft av sand och bräder för leden bort mot Rogen!

.

Kvällsandakt på fjället! Eller hur man säger!

I dag nytt äventyr till badsjöarna ovanför Lövåsen! Det finns en badare i familjen! ;)

/Bengan

Ps. Vad gäller väder, vi kom upp den 21:a juni till Grövelsjön och har bara haft litet regn under en natt! Fjällväder är svårt att förstå sig på!  ;)

Inlagt 2021-06-28 09:40 | Läst 1805 ggr. | Permalink
Oj vad härligt. Längtar dit nu men är några veckor kvar. Vandrat över gränsen?
När vi var där funkade inte det (vet ju vad det berodde på)
Ha det fortsatt bra
Svar från Benganbus 2021-06-28 14:22
Tyvärr, Norge är stängt! I dag e vi i Lövåsen uppe vid Badsjöarna, och där ser man ända till Rendalsölen i Norge! Snart ett litet fotdopp! Sol och c:a 22 grader i luften! :)
/B
Härligt! Man blir riktigt sugen på att vandra i fjällen!

Hälsar
Eva
Ser så härligt ut, att även en asfaltsbubbla som jag, blir en aning avis !
// Conny



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg