Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5213 / Analogt i fjällen! Och läsning i fjällen!

Vi e ju i fjällen just nu! Låglandsfjällen i alla fall, norra Dalarna! Närmare bestämt i Grövelsjön! Å vi e husvakter, då ägaren till stuguthyrningen själv tagit några dagars välbehövlig ledighet! Och så vandrar vi såklart en del, typ en mil om dagen! Annat va det när man va yngre, då va det tempo och tung packning långa dagsmarscher  och övernattningar ute! Numera blir det en annan typ av vandring, litet mer strosande och tittande, med samtal om ditt och datt, men det blir sträcka det med, för att sedan gå hem till stugan för att läsa DN! Såklart att jag ställt om DN, men den kommer på eftermiddagen! :)

Fotograferingen förr va också mer av äventyrsfoto! Häftiga vyer typ! Numera är det mest minnesbilder i ett mindre perspektiv, och även en del analogt fotograferande! Det analoga blir svartvitt med vad det innebär för ett naturfoto! Men den lilla färgkameran är alltid med, en iPhone 5S! Även för svartvitt! (Och bilden här ovan är från iPhone 5S, kraftigt delförstorad) De e fantastiska apparater de här mobiltelefonkamerorna! :)

I går på Midsommaraftonen under dagen satt vi på den norska sidan med en fin utsikt och fikade! Vi så moln söderöver och misstänkte regnskurar nedåt Särna! Sedan gick vi ned till stugan för att "äta midsommar!" I dag en kortare vandring och litet pyssel bland stugorna! Bla. gräsklippning! 

Och så läsning i fjällen! Jag har med några böcker! Typ Sven-Eric Liedman, Ulf Danielsson och Hans Furuhagen! Hans Furuhagen skriver om "Bibeln och arkeologerna!"  Religionshistoria alltså! Jag läser ofta i sängen efter sänggåendet! Ni fattar säkert hur det går här i fjällen efter en dags friskluft! Efter bara några minuter börjar texten flyta ihop! Men det är ändå ett skönt sätt att somna på, så allmänbildningen i stort den får jag sköta hemma! :)

Ha nu en God fortsättning på Midsommarhelgen!
/Bengan

Inlagt 2021-06-26 10:08 | Läst 1807 ggr. | Permalink
Många sköna ord, bl.a. "äta midsommar". Njut!
- hawk
Svar från Benganbus 2021-06-27 08:26
Tack Håkan! Och njut du med!
/Bengan
Inpirerande! Känner att jag måste åka upp till Grövelsjön nån gång när allt inte är täckt av snö. Det har jag annars halkat runt på många gånger.
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2021-06-27 08:21
Bästa tiden här uppe är före myggen och efter myggen! ;)
Det brukar bli, före midsommar och efter att skolorna har börjat! :)
/B
Fina trakter. Har fiskat ganska mycket i Grövelån, lite längre ner där Grövlan rinner ihop med Storån.
Ha det fortsatt allt gott//GöranR
Svar från Benganbus 2021-06-27 08:25
Vi har varit här i en tjugofem års tid nu, och det funkar fortfarande! :)
Ha det bra du med!
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg