Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5411 / Från vykort till intressant bild! Och ha en fin Midsommar!

Läser en passande text i en bok på en passande plats! Bla så står det i boken, "Vackert som ett vykort säger man ofta för att visa sin uppskattning för en bild som man gillar!" Men komplimangen uppfattas ibland inte så smickrande av fotografen! Vykortet kan förvisso vara tekniskt perfekt, men visar ofta bara en plats som den är!

Och så står det även om Snapshotssyndromet! En bild som tas utan närmare eftertanke, utan bara visar var man är, eller vad man äter! (Se bild på våfflor här nedan) Nu har jag "lånat" några av de här formuleringarna ur Claes Grundstens lilla utmärkta fotobok, "Fotografera i fjällen" en bok som jag försöker få fjällfototips ifrån, då vi är i fjällen och då jag har kameran med! :)  Så jag läser och begrundar vad Claes skriver!

.

För övrigt kommer DN som vanligt, fast nu vid 14-tiden! Men myggen har ännu inte kommit! Men det är  nära nu!

.

I förrgår fikade vi nere vid Sjöstugan! Frasvåfflor, hjortronsylt, vispgrädde och kaffe! Vi satt i stort sett ensamma på serveringen! (Nu e det före midsommar alltså)
Men det kom några till och fikade! Men vänta bara! ;)

.

I går hittade vi "vårt lilla badkar" (i kanten av en myr) min fru skall såklart bada där igen! Det ser inte så djupt ut här på bilden, men det är c:a 60-70 cm djupt, så det bör räcka! Men jag väntar nog med bad tills vattnet blir dryga 20 grader! :)

Å så har vi såklart gått en del också! Det känns när vi kommer hem! Det har nog blivit mellan tio och tolv tusen steg per dag! I obanad teränng! :)

Annars inte så mycket att rapportera från fjellen för tillfället!
/Bengan

Ps. Och som sagt, ha en fin Midsommar!

Inlagt 2021-06-24 17:20 | Läst 861 ggr. | Permalink
Trevlig text. Dylika "betraktelser" gillar jag stort. Avmätt vardagsdokumentation & filosoferande.
Trevlig midsommar!
- hawk
Svar från Benganbus 2021-06-24 22:27
Tack för det Håkan!
Och önskar dig också en trevlig Midsommar!
/B
Redundanta bilder och massbilden :-)
Go midsommar!
/gunnar S
Svar från Benganbus 2021-06-27 08:17
Fin Midsommar tillbaka! :)
/B
Tack för det. Bengt, detsamma! Ser fint ut dör uppe!/ Björn
Svar från Benganbus 2021-06-27 08:18
Det är mycket fint och lugnt, än så länge! ;)
Ha det bra!
/B
Hej Bengt! Att vara i fjälltrakterna just nu är sekurt inte dumt...fotar du analogt där uppe också? Och kolorerar dina sv/v bilder snabbt till väsentlig verkshöjd, som dina bilder i bloggen här?

De ”Fjällnatur-pekoral” som mina egna alster ofta blir, tar jag ju mest för egen glädje, även om en del men inte alla - men en del - här på Fs kompis-kommenterar och säger sig gilla mina digitala vykort!

För övrigt köpte jag en vidvinkel till idag - en sprillans ny Zeiss Biogon C 21 mm f4,5 ZM T* i silver (dyr metall att tillverka objektiv av) men den ska nog se fräsch ut på min Leica M6!

Ha en fin analog midsommar!
/B
Svar från Benganbus 2021-06-27 08:17
Fotandet här blir blandat, analogt och en del med iPhone! (Jag har Fuji 100 med) Det är litet tunt med bra motiv just nu, tycker jag, då Norge är stängt! Det analoga fotande ger ett skönt passande tempo i fjällen!
Optiken du köpt, Biogon C 21 mm, står på min önskelista! :)
Ha en fin fortsttning på Midsommaren!
/B
Canalog 2021-06-27 08:30
Hej Bengt! God forts på midsommarn till dej oxå!
- Om inte annat så finns det väl gott om makrofotomotiv där på fjällmyren?
Jag jag väntar spänt på Biogon C 21, den är kanske inte paketerad och ivägskickad än pga helgen, men det ska bli kul att få hem den.
Jag har ju en annan 21:a, Leica Super Angulon 21 mm f3,4 svart, få se om jag säljer den...?

Jag hade tänkt soppa två rullar tri-x ikväll i purfärsk D-76, samtidigt i min Paterson-dosa, men jag saknar en av mina gamla upphängningsklämmor för torkning av filmen. Pga att jag nyligen flyttade, kanske jag schabblade bort den klämman så den fick åka med till metall-återvinningen?

- Och inget annat har jag hemma...inte ens en trivial klädnypa!! Har du nån idé om hur jag kan göra provisoriskt denna gång, på en söndag s.a.s??
Ha D
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg