Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5402 / Normaltillstånd åter i Gnesta! :)

Normaltillstånd för mig betyder att pappers-DN har kommit! :) Och att jag råkar hitta en rulle film i en kamera! :) (Kameran stod i kameraskåpet, jag hade glömt att jag hade film i kameran) Men det är bra, med filmen alltså, då kan jag fota ut rullen med Biometaren! Vill se hur den funkar på den här kameran! Just den här kameran, en Kiev från 1963, den finns beskriven i Zeiss Historica Journal i samband med en artikel om "No Name Kiev!" Vad gäller Biometaren, 2,8/35 mm, så va de Harry Zöllners skapelse för Contax IIa och IIIa! I Väst talade man illa om Biometaren då den kom från Jena i Öst! Redan på tidigt 1950-tal hade det Kalla kriget börjat!

För övrigt så skall jag spela golf på torsdag, så idag skall jag plocka fram golfklubborna och bege mig till en golfbana för att träna utslag! Det va två år sedan jag spelade golf! :)

Och förhoppningsvis blir det även filmframkallning i kväll, men nu har jag nog tre rullar att framkalla, två ligger och väntar i kylen, och dosan rymmer två! Så det blir att prioritera! :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2021-06-07 08:25 | Läst 1216 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg