Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5401 / Jag lär mig nog aldrig! ;) :)

Alltså, nu sitter jag här igen utan Pappers-DN! För i dag e det ju en så'n där pappersfri DN-dag igen! Inte speciellt kul! Jag tycker jag har tränat på det här några år nu, att klara en dag utan pappers-DN alltså! Men den träningen verkar inte fungera! Det känns lika konstigt varje gång DN inte kommer i brevlådan! Nu har jag självklart kvar gårdagens DN, och läser den på nytt igen idag! :)

Många påstår att det här e en träningssak, att läsa typ DN på nätet! Men jag har svårt att läsa viktiga grejer på nätet! Å jag har ändå hållit på ganska länge med nätet! Sedan 1985 typ! (men det va litet före det riktiga nätet, men det fanns olika typer av nätinformation redan då) Å se'n har jag jobbat litet med information på nätet, både i över och i undervåningen! I övervåningen som webmaster, i undervåningen med att skriva koder som, if, else, and, or osv!  Ni som kan, ni förstår! Så jag e inte helt rudis vad gäller internet om nå'n nu tror det!

Men vissa saker går såklart bra att läsa via nätet, typ artiklar, för dom skriver jag ofta ut! :)

Alltså, men DN och liknade tidningar har jag svårt för att läsa på nätet! Jag tror det beror på allt ovidkommande som flimrar förbi på sidorna, och även mitt ibland det jag läser! Nu finns det ju E-DN förstås! De e som den riktiga DN fast i pdf-format! Men då måste man bläddra, skrolla, förstora, dra med musen och skärmen e ofta i vägen för kaffekoppen och mackan! ;) Sådan störande grejer finns inte i den riktiga DN! Där bläddrar jag med en hand och med den andra handen sköter jag kaffe och smörgås, och kaffekoppen och tallriken med smörgås kan jag såklart även ställa på tidningen! :)

Men Ok, jag vill inte verka som en internetbakåtsträvare, så jag blädrar kanske i den digitala DN senare i dag! Kanske sa jag! ;)

Men den här dagen e ändå snart slut, lika bra det! ;)
Och i morgon bör den riktiga DN komma i brevlådan! :)
Så morgondagen ser i alla fall ljus ut!
/Bengan

Inlagt 2021-06-06 08:15 | Läst 1000 ggr. | Permalink
Jag har en jämnare tillvaro. Papperstidning NT (Norrköpings Tidningar) för att hålla koll på det lokala och DN och SvD på nätet. Med Adblock slipper man en del av flimrandet.

Jag skulle gärna vilja titta på Gotlands Allehanda på nätet men accepterar inte deras integritetskränkande villkor. NT på nätet har samma, men jag har ju papperstidiningen, den får räcka.

DN på nätet var inte helt lätt att få utan såna villkor. Men efter fyra månaders förhandlingar gick det. Betalar med pappersfaktura. I o f s förstår jag att tidningarna behöver alla intäkter de kan få genom att sälja prenumeranternas uppgifter vidare, men vill ändå inte delta.

Som grabb byggde jag en modell av en Piper Super Cub. Friflygande, med en liten motor under huven där framme. Flög bra.
E-DN sen ett par år tillbaks. Prasslar inte. Kan inte knycklas ihop för att torka skor, kan inte tända brasor, rensa fisk på et cetera. På paddan fungerar det hyfsat, där är scrollandet och fingertopparna så att säga helt integrerade. ett stort problem med bilder över uppslag. Då måste man titta på liggande format och då blir det en väldigt liten tidning. Men prisskillnaden ska inte negligeras.
/Gunnar S



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg