Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5398 / Fotoadapters och om Caffé Corretto! :)

Min andra riktiga digitalkamera de va en Fuji X-E1, och den kameran använder jag fortfarande! Det va Fuji som "övertalade" mig att köpa en sådan! Fuji visade på nätet att man kunde använda sina gamla Leica-objektiv på kameran med hjälp av en adapter! Nice sa jag, å så köpte jag en X-E1! (Det va det sista X-E1 exemplaret hos Fotokungen, för Fuji X-E2 va på ingång då!)

.

Och med Summicron 35:an via adapter, så känns det bra! Manuellt foto och svartvitt! Nästan som Tri-X! Sökaren på X-E1 va litet svår i dagsljus, men i kvällsljus eller inomhus funkade det utmärkt! Se bilden ovan!

.

Vad gäller andra adapters, så är Amedeo-adaptern fantastisk för att använda Zeiss-optik både på M Leica och på Fuji X-E1! Litet dyr kanske om man jänför med de enklare adapters man kan köpa till en digitalkamera! Å här e det ingen Coated alls på den här Zeissoptiken!

.

Men när man fotar analogt, så får man inte den där kanonskärpan, men det finns andra värden i livet än bara skärpa! Sonnar 1,5/5 cm!

.

Hur som helst, gamla analoga objektiv, som här Elmar 3,5/50 mm, funkar utmärkt även på en "gammal" digitalkamera! För man får väl anse att Fuji X-E1 är gammal! (Delförstoring)

.

Här e en kul grej, ett annat icke antireflexbehandlat Zeissobjektiv från 1930-tal på Fuju X-E1! Å det blir också mycket bra!

.

Å så va det Caffé Corretto! Med en liten karaff! :)

När jag ute och äter, och jag misstänker något, så brukar jag be om en Caffé Corretto i stället för Espresso eller vanligt kaffe efter maten! För om den Italienska krogen inte vet vad en Caffé Corretto är, så är det ingen riktig Italiensk krog!  ;) Tycker jag! :)

Nog för nu!
I morgon blir det fotande med adapter! Fotofika i Kulturhuset i Järna! Från 14.00!
Å jag tar nog några bilder med en Zeiss Biotar 1:2/5,8 cm från 1949 på Fujin!
Väl mött!
/Bengan

Inlagt 2021-06-01 17:56 | Läst 1251 ggr. | Permalink
Låter nog som hederlig svensk kaffegök.... Men det är väl inte Kron man blandar med.

Får nog hoppa över Järna den här gången; verkligen trevligt senast, men det ÄR ju en bra bit!
Jamen det är kul med alla dessa kombinationer av kamerahus och objektiv såväl analogt till digitalt och tvärtom, samt allt däremellan. Det är som paletten och verktygslådan utvidgas exponentieltt. det är inte bara allra senaste modellens oslagbara skärpa som gäller. Fotografin inser nog att det finns många olika former av skärpa. Snygg boxartjej för övrigt, bilden alltså.
/Gunnar S
Hej,
Du sjunger adapterns väl. Å jag håller helt med. Det finns ju till och med adapters med autofokus.
Ha det väl
Bob
Tack för synpunkter, tyckanden och kommentarer! Tar till mig! :)
B)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg