Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5393 / Hur mycket kamera behöver man för att berätta en historia på webben? ;)

"Normalläge" på Fuji X-E1, ingen extra skärpa eller liknande alltså!

Det här är nog en intressant, och då kanske även en känslig fråga, hur mycket kamera behöver man! Det e väl som att fråga grannen, "du som har max två kilometer till jobbet och sitter i bilkö i stort sett hela tiden, behöver du en värstingbil, typ Tesla till det?" ;) Nåja nu är det så här, och alla blir saliga på sin fason! ;)

.

Fick fråga i förra bloggen en fråga om att visa några bilder i färg av de bilder jag tog på fotofikat i Järna, med tanke på den gamla Sonnar Krasnogorsk-optiken från 1950 jag använt på Fuji X-E1! Så två av de bilderna bilder kommer här! Ingen extra skärpning eller dyligt!

Och som sagt, den här gamla optiken räcker bra för mig då jag vill berätta en liten historia på webben! Men visst, vad gäller handhavande, det är manuellt när jag fotar, det går litet långsamt att fota alltså, och om jag förstorar bilden till 200% typ, så visst ser jag att skärpan inte räcker riktigt till 100 x 120 cm förstoringar! ;) Men det finns annat än bara skärpa i fotografin!

Och i dag kanske filmframkallning! Om jag hinner! Jag e ju pensionär! ;)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2021-05-20 08:10 | Läst 1559 ggr. | Permalink
Låter jobbigt det där med pension. Om ett par månader är jag där också. Men jag åker inte ner till Järna för en fika. Det finns på närmare håll.
OK, dom färgerna får nog också sägas duga...;-). Och skärpan också, som redan sagts.
Bengan, alla objektiv är tillräcklig skarpa utom på största bländaren, där finns skillnad mellan olika gluggar. Men här i Dina båda bilder, så borde skärpan ligga på personen till höger i bilden, när man tänker fotografiskt. Mvh Wolfgang
Jag tycker dom här bilderna räcker väl till webben. Jag själv hade kanske dragit ner lite på det röda, men..men....
Bengt H..
elgenper 2021-05-20 16:27
Det där VAR ett solbränt gäng! Såg dem "in real life", o mina bilder är samma höga hudfärg hos de flesta. Och det starkaste som dracks var kaffe...



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg