Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5389 / En kamera, ett objektiv och en film, eller filminställning, funkar det även idag?

Danmark 1980 c:a, M Leica, 35 mm, diafilm!

Vem som myntade det här uttrycket med en kamera, en optik osv det vet nog de flesta fotografer! (Annars kan man nog googla på det) Och den som myntade det fotade nog så i stort också! Med en kamera, ett objektiv, inte zoomoptik, en film och kanske med en typ av filmframkallare! Men varför fungerar inte det här så bra idag? I det digitala menar jag! Jag uppfattar det som att det är få som fotar så här! Kalla det för att fota enkelt! En kamera med ett objektiv och en filminställning! Underlättade den analoga tekniken det här eller vad är orsaken? ;)

.

Jämtland år 2000 c:a. M Leica, 35 mm, diafilm. Och många bilder blev det under åren med den här utrustningen!

.

Och så till något helt annat! Morgonstund har guld i mun, jag va uppe 05.30 i morse och fikade! :) 
Nåja, kaffet va klart då, min fru va uppe 05.00! Hon skall jobba i dag!

/Bengan

Ps. Å jag "kämpar" vidare med en Kiev från 1963! :) Med en optik från 1950, en optik som har en intressant siffran fyra på bländarringen! Vi nördar vet! :)

Inlagt 2021-05-18 07:34 | Läst 1149 ggr. | Permalink
Jag medger att det var roligare när jag bara hade en kamera. Nu när jag har många och dessutom flera med film i så är det alltid ett dilemma vilken av dem jag ska ta med när jag går ut. Jag körde med en gammal Praktica IVB med ett Meyer-objektiv 3,5/50mm i elva år. Och det gick väldigt bra det också. Jag använde ett teleobjektriv på 120mm någon enstaka gång. Mest för att det följde med i lånet.
Numera, ja det vill säga de senaste 15 åren, har jag använt en kamera, ett objektiv och ingen film. Däremot en filmsimulering Fujifilm. Det är skönt att slippa fundera på vilket objektiv jag skall använda och jag blir ganska bra på att se omgivningen som ett 50 mm objektiv.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg