Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5388 / Det här är ett ganska säkert sätt att fastna! Utan tvekan!

I en roddbåt på Östersjön 1988 c:a!  Dia, M Leica, 35 mm! De va på den tiden då jag bara hade en kamera!

Och jag är nu åter i hemmaterrängen efter den senaste Gotlandsresan! Jag funderar på när jag va på Gotland första gången, det va nog runt 1970-talet! Vi cyklade då från Farsta ned till Nynäs, tog färjan, se'n cykel upp till vandarhemmet på Fårö innan det mörknade! Men sedan hyrde vi ofta ett hus, ofta på det gotländska fastlandet, och där det ingick bla. en roddbåt! Se bilden ovan! Men numera, de sista åren, så är boendet på hotel i Visby! Under lågsäsong kan man få två, till tre nätter på hotell, med färja och medtagandes bil för en mycket billig penning! Men nu börjar vi tröttna även på det sättet att bo, så nu skall vi undrsöka ett ev. boende uppe på Fårö! Allt går i cirklar liksom!

.

Å vad gäller rubriken, så sitter jag och tittar på Gotlandsbilder, både nytagna och äldre bilder, och fastnar såklart i bildtittandet! För det väcker minnen! Och en av planerna som jag har framöver, det är att komma upp och kolla på båten Fortuna, som ligger som vrak uppe på Norsholmen! Jag tog bilder på båten för en fyrtio år sedan, och vad jag förstår så är båten mycket mindre numera! Havet och rosten äter! Men det är fågelskyddsområde där, så det får bli en se'n höst!

.

Vi märkte såklart att det va lugnt i Visby pga. Corona, men det va lugnt även 2018 som på bilden här!


Å vad gäller den här dagen, så blir det strax en påtår, och sedan så skall jag sluta att titta på gamla bilder, och gå ut i trädgården och kratta upp en del av det gräset jag klippte i går! Det här med bilder och datorer de e ett litet helsike! Det bromsar upp tillvaron liksom! ;)

/Bengan

Ps. Och att jag bara hade en kamera och ett objektiv tidigare, visst va det bra konstigt va? Och det verkade fungera!  ;)

Inlagt 2021-05-17 11:35 | Läst 929 ggr. | Permalink
Har man bara en 35:a på ett bra hus, så räcker det.
Det täcker in åtminstone 85 % av min fotografering.
// Conny
Ja alltså, 35:a eller motsvarande bildvinkel på optiken
Svar från Benganbus 2021-05-17 15:32
Jag försöker också intala mig att det räcker! Men så har jag några störande prylar i ett skåp... ;)
/B
Nils-Erik Eriksson 2021-05-17 16:42
" Hade bara en kamera 1988 " Kanske troligen Bengan!!/NE
En kamera - det var ju så då. Jag hade (och har) en Pentax S1a med 55 mm objektiv, skruvgänga, f 2,2. Utrustningen funkade t o m för repro. Jag plåtade av utslällningsskärmar med rätt mycket ganska finstilt. Stativ och måttband för avståndet. Det blev helt OK reproduktioner enligt kraven då.

Och det blev Visbybilder med mera. Tyvärr för lite på familjen, där fanns ett betydande motstånd mot att bli fotograferad.

Nu inser jag att japanerna nöjde sig med f2,2 för att garantera bra skärpa till tämligen måttlig kostnad och litet format. Sen skaffade jag et 24mm objektiv också och klarade mig länge med de objektiven.

E ni insnöade på Fårö så e ni, Fårö har nåt speciellt! Vi hyrde i Fårösund några år och ställde bilen på Fårösidan för att slippa köerna.
Svar från Benganbus 2021-05-17 15:37
Det är svårt det här med att hålla sig till en enkel fotoutrustning, suck! ;)
Vad gäller Fårö, så har vi bilen med oss numera och bor i Visby och åker ofta norröver, så då vore det smartare att bo litet norröver! Och så har det blivit mer folk inne i Visby numera, tycker vi i alla fall,
så det kan vara skönt att bo litet lugnare!
/B
Säkert en bra tid att resa till Gotland nu, vår och ovanligt lite besökare. Det ser också lockande ut på dina bilder på denna o förra bloggen. Och extra fin första bild i denna, hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg