Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5387 / Gotlandsbilder (Bloggen uppdaterad)

Visby va lugnt i år, mycket lugnt beroende på Coronarestriktionerna! Och vi va också sena hit till Gotland! Sena på så sätt att vi brukar vara här tidigare på våren, men det kom saker emellan i år så resan blev några veckor försenad!

.

Å mycket va stängt!

.

Men naturen finns ju alldeles utanför muren! Vi gjorde flera utflykter! Här är det strandsakletning!

.

Och spaning! Tror det va en fågel!

.

Å vill man ha litet mer utsikt, så finns det sandhögar att gå upp på!

.

Här är en av sandhögarna! (den här sandhögen har jag visat i en tidigare blogg)

.

Å här va det en ingång till något!

.

.

Men som sagt, inne i Visby va det lugnt, och ännu lugnare efter 20.30 för då stängde restauranger och matställen! Men vi passade på att äta innan, bla på Bakfickan såklart! Sedan va det skönt att ta en litet lägre kvällspromenad i det mycket lugna Visby!

.

Nästa dag koll på något viktigt! Kanelbullar typ! Och vi gjorde även ett besök i Botan!

.

Och även Visby förändras! Här har man tagit bort den fina Neonskylten ovanför ingången!

.

Ni som varit här tidigare ser nog en viss skillnad!

.

Och viktig information fanns även i Brödbutiken!

.


Och en solnedgång måste ju fotas! ;) :) Bra gjort av kameran! Och som sammanfattning, det va en fin Gotlandsresa, mycket beroende på resesällskapet såklart!


Åter hemma så va det dags att klippa gräset! Och där ingår såklart start av gräsklipparen! Det gick väl sisådär, jag hörde att den tände, men inte mer, så det va bara att tömma ur förgasaren på bensin och göra ett nytt startförsök, som lyckades! :) Se'n va det att köra tills soppan nästan va slut, men jag måste tanka innan motorn stannar! För stannar gräsklipparen, så får jag inte igång den förrän jag tömt förgasaren igen! Det här är en mycket speciell gräsklippare! :)

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2021-05-16 16:50 | Läst 839 ggr. | Permalink
Naj sei! Julia har blitt av med skylten.

I barndomen följde jag gärna med till Julia för den trampbil de hade till kunders barn på en liten altan mot gården en trappa upp.
Tack för lite Gotlandsluft!
Svar från Benganbus 2021-05-16 19:08
Var så god Gunnar, väl bekomme! :)
Mvh Bengan
Fint att det blev ett bra besök!

Jag är inte tvärsäker, men har för mig att mångåriga ägaren har sålt fastigheten med Julia Hultgren. Den ska säkert moderniseras för att visa att också Visby minsann kan!

På min blogg fuskade jag med bakgrunden till brödbilen vid Österport, tog bort en skylt. Jag borde ha sänkt kameran i stället och shiftat upp lite extra inser jag nu. (Det satt shiftlins på kameran pga innerstadsbesök.)

Bodde ni på Lindgården? Jag kommer ihåg då tillbyggnaden byggdes. En "genial" kombo dusch/handfat var högsta mode. Utvändigt undvek projektören (byggnadsingenjören Lindkvist om minnet möjligen funkat) och beställaren sorgfälligt högsta mode utan såg till att nybygget smälte in i miljön. Brandchefen upptäckte att utvändiga trappan var av oskyddat trä så Lindgården fick skruva dit nån beklädnad under varje steg.
Svar från Benganbus 2021-05-16 19:12
Vi bodde på Hotell Visby Börs! Hyffsat nära puben och Bakfickan! :)
/B
Gillar första bilden, Bengt!
Svar från Benganbus 2021-05-17 08:07
Tack för det Fredrik! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg