Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5374 / Inte nytt från Västfronten! The Madness Continue! :)

Trots alla moderna lockelser, via en fantastisk marknadsföring i olika medier, typ "Köp nytt, köp bättre, köp billigare, så du är med" så fortsätter jag med att fotografera med en Kiev från 1963! ;)  Många oroas över det här beteendet, och då speciellt över att det inte kommer fram bilder tillräckligt fort! Jag tror att man e så inne i den moderna tiden, med bilder som ständigt kommer, och försvinner blixtsnabbt, att man har glömt bort hur fotografi gick till förr! Man startade då med en rulle film i kameran på våren, och framåt hösten lämnade man in den till framkallning i fotobutiken!  ;)

Nu försöker jag såklart öka takten, man vill ju hänga med i tiden liksom, så det kanske blir framkallning i helgen!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Skall in till sta'n idag och tar med Kiev 63:an! Slow Photography! :)

Inlagt 2021-04-29 08:23 | Läst 530 ggr. | Permalink
Snygg bild Bengt.
Det är trevligt att testa gamla kameror. Jag tycker också det är kul. Att andra har åsikter visar att de bryr sig eller är avundsjuka, som min gamla mamma brukade säga. Har funderat på att köpa 24 rutors film istället för 36, men det har inte blivit av. Den är billigare och så blir filmen färdigtagen fortare. Har för mig Ilford har sån. Hos Brunos, kanske. Fast då går det åt mer D-76, synd.
Jag köpte 9 kameror under april, men det är ju ingen annan som behöver ha ont i magen av det. Idag kommer två till. Lite kul ska en ha och de flesta kostade hundra pix. Det var bara MIn Första Leica som kostade tusingar. Men, den är värd det, det var två objektiv med. Finns många ömma tår. Kul me gamla kameror....
Nu är fikat slut å du får ha en bra da...
Jerry
Nils-Erik Eriksson 2021-04-29 09:49
U ndrar om min herre skulle vilja göra en redovisning av april månads inköp?/NE
jerrysoderberg 2021-04-29 10:43
En kamera fattas minns inte vad det är.

Leica CL
Contaflex Tessar 45
Kodak Retina IF
Voigtländer Vitoret 50/2,8
Zeiss Ikon Colora
Kodak 35
Zeiss Ikon Ikonta 35
Voitländer Vito CLR
Räknar jag bort Leican så kostade de andra tillsammans niohundrafemtio pix. Det köper man inte en digital för..... Man kan inte ha för många gamla kameror och alla är ju olika.
Alla inköpta hos Nybro foto o atelje (kommer två till idag). De har en hel del samlarkameror kvar, nu när jag köpt de jag vill ha kan jag tipsa om dem. De har hemsida.
//Jerry
Nils-Erik Eriksson 2021-04-29 12:33
Tack för informationen, jag har själv en del kameror. men måste söka begränsa mig/NE
Ja - det är nu en gång så att många stör sig på att andra har kul...

Du känner ju till mina liknelser Bengan - men här är en sådan:
Det blir nog lite knepigt att övertyga veteranbilsentusiasten om att han skall köpa den senaste Volvon, för att den så mycket bekvämare kommer att förflytta honom mellan punkt A och punkt B.
Erik Madsen 2021-04-29 12:33
Hej Peter.
När veteranbilentusiast och Volvo nämns i en kommentar måste jag vara där :-)
Jag kunde aldrig tänka mig att ersätta min 1962 Amazon 122S med den senaste Volvomodellen. Tyvärr var jag tvungen att sälja den när min fysik svikit mig 2016. Men det är en helt annan sak.
Hälsningar, Erik / DK.
Tidigare gruppvärd för VETERANFORDON-gruppen här på FS.
syntax 2021-04-29 13:30
Kul Erik!
Fysiken: inte kul - jag vet vad du menar.
Svar från Benganbus 2021-04-29 16:19
Peter! Å försök nu inte att smita! ;) Det va du som lockade in mig på Zeiss/Contax och Kiev! Å nu e jag där i träsket! Kul träsk förresten!
B)
syntax 2021-04-29 18:22
ja - vi får stå och trampa vårt vatten... :-D
Hej Bengan.
Slow Photography - då kan jag vel delta i den utsträckningen. Jag har just kollat ​​min Konica Autoreflex T 3 och där har jag taget 13 exponeringar (svartvitt) av 36 på över 4 år !! - Verry verry Slow väl nästan super Slow :-)
Vänliga hälsningar. Erik
Svar från Benganbus 2021-04-29 22:25
Erik! Det kallar jag för Slow Photography! :) :)
Respekt!
/B
Vill man leverera snabbt som analogfotograf är det bara att ladda film själv i t.ex 12 bilders rullar. Jag har länge kört med hemladdat och det börjar snart bli aktuellt med 30 m igen. Tänkte göra några kortare med den här gången för diverse test.

Tommy S
Svar från Benganbus 2021-04-29 16:15
Tack för tips Tommy! Funderar också på hemladdat då jag har en laddosa för det! En gång för länge sedan, det låter som starten på en saga ;) så köpte jag Ferrania i 120 meters rullar i en stor plåtburk! När du läser Ferrania så förstår du att det här va för länge sedan! :)
Så en litet mindre rulle, typ 30 meter, skulle vara smart!

Vad gäller leverera snabbt, det gjorde jag på jobbet så det räcker, nu vill jag leverera på ett litet lugnare sätt! Slow Photo liksom! :)
/B
syntax 2021-04-29 18:20
Förr i världen, före silverkrisen, var svartvit film billig. Jag köpte i 17m och 30,5m rullar. Varje enskild bild blev billig, ja en rent försumbar kostnad - så jag kunde redan då bete mig som dagens digitalfotografer. Bra eller dåligt? ja, jag sparade aldrig på alternativskotten, och allt finns kvar i arkivet. Nu framstår det som en stor tillgång.
sodeto 2021-04-29 20:04
Ferrania har väl försökt återuppstå ett tag redan men det går långsamt. En film finns det väl på marknaden för tillfället.
Jag brukar beställa mina bulk rullar (och det mesta övriga också för den delen) från fotoimpex i Berlin. Bra urval, hyggliga priser och snabb leverans. HP5 och FP4 brukar finns i 17 meters rullar också.

Tommy S.
Svar från Benganbus 2021-04-29 22:30
Tommy! Tack för fler tips!
/B
Har inte Kiev tagit över Contax´s finess att kunna köra med upptagningskassett också? Då kunde man ju ta ut filmen i dagsljus till en kostnad av 3 - 4 rutor och soppa det man redan tagit och fortsätta på den otagna filmen direkt.

För att inte tala om Exaktas inbyggda filmkniv... Eller ett minneskort som gör precis detsamma! ;-)
Svar från Benganbus 2021-04-29 22:29
Per! Visst va det bättre förr, kniv i kameran! ;)
Kiev tog nog över det mesta från Contax, men kan inte hela historien!
/B(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg