Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5370 / The Madness Continue! Justering av slutartiderna på en Kiev!

Fotograf Mats Adsten.  Biometar, Contax IIa, Tri-X c:a 2010

Jag va inte riktigt nöjd med slutartiderna i en Kiev från 1955, slutartider som jag tidigare hade justerat! Så det va bara å bita ihop och öppna upp kameran igen och försöka ställa tiderna litet mer rätt! Jag använder en Contax II som referenskamera! Jämför visuellt Kievslutaren mot Contaxslutaren och lyssnar även på tiderna! Så nu tror jag tiderna ligger ganska rätt på 55:an! :)

Har nyss stoppat i en Ilford HP5+ men hade sannolikt använt fel upptagningsspole, för det lät inte riktigt bra vid framdragningen! Så det va bara å återspola filmen litet, öppna upp kameran och byta till en annan spole! Original Kiev! Nu låter det ingenting! Nästan ingenting i alla fall!  ;)

.

Jag byter även optik från Jupiter-12 till Harry Zöllners lilla Biometar! Biometar är en liten kompakt 35 mm som jag även prövat på Leica! Optiken funkar bra både på Leica och Contax/Kiev!

Så "The madness Continue"!  För ett normaltillstånd kan i längden vara litet långtråkigt! ;) Eller omväxling förnöjer, och jag tycker det här är en kul, intressant och utmanande form av fotografi, som såklart inte går så himla fort att få fram bilder med! Men det ingår!  :)

/Bengan

Ps.  Vi har Doris på besök i dag! Doris en en dansk/Svensk Gårdshund som bor nästgårds! Doris gillar att ligga under en filt! Doris ställer sig på filten och skrapar med tassen på filten, då vill hon ha filten över sig! Det fattade vi inte först, men vi frågade Matte och Husse, dom förklarade! :)

Inlagt 2021-04-25 14:55 | Läst 949 ggr. | Permalink
Långsamt börjar jag förstå, det gäller att se till att man inte får saker o ting rätt på en gång, för vad skulle man då göra sen, när det redan är rätt alltså? Då behöver man inte hålla på att ta nya bilder hela tiden som jag gör, det stressar......Hälsningar/ Björn
PS Snyggt porträtt!
Fin bild på Doris! Man ska inte alltid visa allt!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg