Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5366 / Dagens amatörfoto är mycket tillbakalutad! ;)

Ok, men det beror ju på vad man är ute efter med sin fotografering! Självklart e det så! Så ingen missförstår det hela! :)

Men jag får en känsla av att fotograferingen, i alla fall i amatörsammanhang, har blivit ganska mycket tillbakalutad! Sannolikt tack vare all automatik på fotoutrustningen! Man tvingas inte att konfrontera sig i sitt fotograferande numera, eller lära sig utrustningen för att lösa ett fotografisk problem! För det mesta går ju att slipa på i bildprogrammet, om inte kameran klarat av det redan vid fotandet!
"Jaha, å vad e det för fel med det då", frågar säkert nå'n!
Som sagt, det beror ju på vad man är ute efter såklart! :)

Jag tycker det borde ju komma fram en massa spännande fotografer nu när alla hade tillgång till en sådan enkel och fantastisk kamera som en digitalkamera! Många fler intressanta bildberättare alltså! Men jag tycker inte att det är så! Men visst har antalet fotografer ökat, och inte minst antalet bilder, men mycket tillbakalutat fotande e det nog!
Eller hur? ;)

/Bengan

Inlagt 2021-04-20 08:42 | Läst 945 ggr. | Permalink
Att antalet bilder har ökat, är ju helt klart!
För när man läser en fototidningstest, så står det ofta på MINUS-sidan att kameran klarar BARA 8 bilder per sekund !
OCH det är ju för lite....
Skämt åsido, men automatiken på dagens kameror, kan ju användas positivt. Man får ju mer tid till att vara kreativ och komponera bilden. Koncentrera sej på innehållet.
Är man sedan hyfsat fotokunning (bl, tid, ISO, skärpedjup etc), så kan man ju justera automatiken, dit man vill ha den.
Så tänker jag 😁
// Conny
N Thomas Meldert 2021-04-20 12:29
Min F6:a tar 5,5 bilder/sekund.Men då tar filmen slut på 6,5 sekunder! Vad är det för vits med det ? =)
syntax 2021-04-21 08:37
Conny
Min erfarenhet är nog att ju mer slimmad och enkelt hanterad kameran är, dess mindre koncentrerar man sig på bildinnehållet. Det ena smittar av sig på det andra så att säga - okoncentration föder okoncentration.
Jisses, är det Janet Scott (Lesley Sharp) i Scott och Bailey? Eller bara himla likt? Intressanta bildberättare finns det nog många, sedan beror det väl på det egna intresseområdet om man själv tycker att de är intressanta. Eller?



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg