Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5345 / Att stämma en slutare! ;)

.

Jag hade en Kiev som inte lätt rätt i slutaren! Det beror på att jag tidigare varit inne i kameran och inte spänt fjädern på nedre ridåtrumman rätt! De korta tiderna lät väl nästan rätt, men inte de lååånga tiderna! Så jag misstänkte och hoppades att några varv på fjädern skulle lösa det hela! Så jag öppnade kameran, satte huset i tredje handen, och satte se'n lilla mejseln i fjäderskruvens spår, se'n pillade jag bort spärren för fjäderskruven utan att tappa greppet i fjäderskruven med mejseln! Spännde fjädern något varv, pillade dit skruvspärren, utan att tappa greppet på slutarfjäderskruven, och drog fast skruven som håller slutarfjäderspärren!
Ok, låter kanske litet rörigt, men ni som gjort det här fattar vad jag menar! ;) :)

Och hur vet man att det här blev bra då! Bra fråga! Det finns säkert testapparaten för det här, men jag lyssnar om slutaren går rätt! Det e som att stämma av ett instrument! :)  Jag har två Contax II där jag tror att slutaren går rätt! Spänner slutaren på Contaxarna och på Kiev och låter samma tider gå av! Lyssnar! Går igenom alla tider! Tittar även mot ljuset med bakstycket av! Försöker bedöma om det är liknande tider på Kiev som på Contaxarna!
Jag tycker att det hörs bra, och ser bra ut! :)

.

Här är en av stämgafflarna! Från 1930-talet! :)

För övrigt som vanligt, DN på morgonen, sedan en daglig promenad, jag kollade samtidigt med bilverkstaden om jag kan köra i sommar med sommardäcken! Helt Ok, men sannolikt den sista sommaren! Se'n en del trädgårdsjobb, lunch och diska, och mera trädgård och nu litet fritid = slutarpyssel, å så va det nästan kväll! ;)

Dagarna går! Vi får se om jag hinner framkalla film i kväll!

/Bengan

Ps. Den 6 maj skall jag få andra sprutan! :)

Inlagt 2021-03-30 18:23 | Läst 1569 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg