Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5341 / Det blev inte som planerat! Vad gäller kamera alltså! ;)

Det blev den här kameran under promenaden! En 83 år gammal Contax! Hur många av dagens kameror funkar om 83 år! Ursäkta mej!  ;) Å promenaden då, jo det var en trevlig, och ganska lång runda med fikarast såklart! Fikaraster e viktiga!

.

Å det blir mycket pratande och tittande på olika saker när man går, men även en del naturfotande! Tror det va blåsippor här!

.

Det blev dryga 18.000 steg! Å det e klart att man får bli trött i fötterna på slutet! 

Slut för nu!

/Bengan

Inlagt 2021-03-27 15:35 | Läst 949 ggr. | Permalink
Dagens kameror om 83 år?? Utspridda plastfragment på någon tipp... :-)
Kanske dom är "återvunna" - det vill säga tippen ligger i Afrika.
Frågan är väl främst om vi vill använda dagens reliker till kameror om 83 år då framtidens teknik för att bildskapa står till buds ;) För övrigt tror jag att mängder av dagens kvalitetskameror skulle kunna fungera om 83 år och att ordna strömförsörjning borde vara ett ickeproblem. Jag har en del mycket avancerade mätinstrument från 60-talet (Hewlett Packard, Textronics, etc.) och de fungerar 100%-igt.

Bra det där med stegräkning, hur långt är 20000 steg typ?

/Stephan
Svar från Benganbus 2021-03-27 18:23
Stephan! Redan nu använder man ju gamla analoga kameror! Ungdomarna kallar det för riktig fotografi! Den analoga trenden kan nog stå sig, och en Contax bör nog hålla minst 150 år, bara man inte glömmer att byta byter ridåband då och då!

Jag har försökt räkna ut vår gångsträcka via Eniro! 11,50 km fick jag det till! Och nu, efter en god middag och ett glas vin, så e vi lagom möra! ;) :)
Trevlig blogg och fina bilder! Gillar både Contaxbilden och bilderna från från promenaden. Ser fram mot att testa min Yashica igen, har köpt film. Inte 83 men 64 år, ok för att vara en japansk kopia, det verkar ok. Lite avis på promenaden, min högerfot håller på och lägger av så det blir kortare och kortare, hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg