Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5336 / Det här är en nördblogg, så se upp! Läses på egen risk alltså!

Åter efter ett nytt äventyr, nu i fotovärlden! Och kyrkofoto! Med film! Här är utrustningen! En Kiev från 1955, med optik Zeiss Biogon, icke T-Behandlad, från 1935, och en Voigtländer 35 mm sökare, och en Leicarem, och ett Leica objektivlock och filmen är Ilford HP5 Plus! Utan exponeringsmätare såklart! Tyckte ljuset i kyrkan va bländare 2,8 och en 1/50-del! Det får vi se efter framkallning! Å så kunde jag inte hålla mig, så det blev även några motljusbilder mot ett fönster! Med ett icke T-Behandlat objektiv! :) Tyvärr så va tio bilder kvar på rullen när jag kom ut ur kyrkan och det blir ingen framkallning i kväll! Så det får bli en bild på fotoutrustningen i stället!

Och nya utmaningar väntar, frånsett disken som står och väntar i köket,  jag hittade en trasig Kiev från 1951! Och med trasig så menar jag att ett ridåband som e av! Det e nästan det enda som blir trasigt på Contax/Kiev! Så nu får vi se hur länge jag kan hålla mig innan jag byter band! Utmaning att hålla sig lugn och inte börja byta band direkt! :)

Annars rätt lugnt i förorten! Gnesta har ju blivit en förort till Stockholm pga. Regionaltåget! Fyrtiofem minuter till Sth Central! Det enda oroande e väl att en massa 08:or upptäckt möjligheten att bo här, för huspriserna har gått upp kraftigt sista tiden!

Nu e det kväll, matlagning e Pg, men först måste jag diska!

Ha en fin kväll!

/Bengan

Inlagt 2021-03-22 16:51 | Läst 922 ggr. | Permalink
Det där med uppskattning av ljuset och att ställa tid och bländare på känsla är nåt man borde träna mera på. Har själv en ”hög” kameror utan ljusmätare och mäter för det mesta för säkerhets skull. Inte för att det är svårt idag, jag har laddat ner en app till i-luren som funkar enkelt och bra, men det skulle onekligen vara ännu bättre att ha det i ryggmärgen.
Vad har du för ”favoritrecept” för framkallning av HP5? Jag har just gjort av med 30 m av den filmen och skall snart beställa mera, står och väger mellan HP5 och Delta 400.

Tommy S.
Svar från Benganbus 2021-03-23 12:47
Jag har gått över till HP5 för jag tycker jag får ett lika bra resultat som med Tri-X! Och så är HP5 ofta billigare! :) Jag fortsätter med D-76 även på Ilford, favoritreceptet är enkelhet! :) Samma tid på HP5 som på Tri-X, c:a 8 minuter i brukslösning! Funkar bra tycker jag!
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg