Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5335 / Outgrundliga äro POSTNORDS vägar!

Nu vet jag inte orsaken till den här outgrundliga vägen! Men jag hade beställt en liten grej från Crimson med tanke på att det skulle landa direkt i brevlådan! Smart va! Det vore ju bra i Coronatider, jag som är litet överårig och ännu inte vaccinerad!

Men det kom en avisering i mobiltelefonen om att försändelsen skulle hämtas på ICA! Så det va munskydd på, men jag tog faktiskt bilen, stod en stund i kö och hämtade sedan ut försändelse på ICA! Men kunde inte låta bli att testa om försändelse gick ned i brevlådan! Inga problem! Jag skall kontakta POSTNORD med en fråga varför inte försändelsen kunde läggas i brevlådan! Visst e det ändå aningen litet outgrundligt det här? ;)

/Bengan

Ps. POSTNORD håller ju på med effektiviseringar, så det här kanske e framtiden! Allt skall aviseras! Mycket mindre personal behövs då såklart hos POSTNORD!  ;)

Inlagt 2021-03-22 09:03 | Läst 1470 ggr. | Permalink
Det dröjer nog inte länge förrän vi måste hämta all post på ett utlämningsställe. Då kan vi avskaffa brevbärarna. Tro mig, den utvecklingen är ofrånkomlig på sikt.
elgenper 2021-03-22 09:39
Räcker nog inte... Hämtas direkt hos avsändaren, mot höjt porto....;-)
syntax 2021-03-22 10:02
Utveckling? Snarare avveckling. Många gånger handlar det om en ny inställning hos en ny generation. Exempelvis kan man nämna att när min föräldrageneration var rådande fanns det vattenposter på välfrekventerade ställen i staden. Där kunde den trötte och törstige gångtrafikanten få sig en slurk. Lönsamt? Det var ingen som ställde den frågan – man ville bygga en bra stad. En vattenpost i den offentliga miljön för den törstige?? I dag skulle det vara en lyxservicenivå som framstår som lätt absurd. Andar kvastar i dag – och ett annat utfall.
elgenper 2021-03-22 10:22
Troligen är det lobbying från mineralvattensbranschen som fått bort vattenposterna...
Svar från Benganbus 2021-03-22 11:03
Per! Det här gillar jag! Galghumor! :) :)
Det finns gällande regler för försändelsens mått och vikt avseende när man får avisera eller inte. Brevbärarna fuskar mot detta så det skriker om det.
Blir dom riktigt effektiva får vi hämta redan vid försändelse ;)
Jag har ryktesvägen fått höra att stora delar av Postnords brevbärarkår fått rekommendationer att arbeta hemifrån med anledning av Corona, därför rekommenderas kåren att avisera all post! :)
Inte särskilt konstigt med tanke på att den tjänst avsändaren har använt bygger på att paketet levereras till ombud, men det finns andra tjänster där något i ett så litet format kan delas ut i brevlådan.
Det är nog inte svårare än att Crimson (eller du) valt "MyPack Collect" som det står på paketet. Det är en tjänst för spårbart paket, och som väl alltid går till ett utlämningsställe i stället för brevlådan.

(ser att Martin visst redan skrivit samma sak)
Svar från Benganbus 2021-03-22 13:52
Ok, så det är inte storleken det beror på! ;) ;)
/B
Hej,
Nu skall vi inte klaga på posten. Vi har vad vi förtjänar. Vi har i demokratiska ordning beställt förändringarna.
Så dåliga är inte posten. Paket går ganska snabbt, nästan till nästa dag. Det finns många utlämningsställen, nästan alltid öppna. Underligt nog finna det få utlämningsställen i glesbyggd och Gamla stan.
Brev får vi visserligen bara varannan dag här i Lund. Men det kommer ju nästan aldrig några brev så man märker inte det. De kunde ha börjat med två utkörningar av brevpost per dag och man hade inte märkt det.

Värna posten och systemet

Ha det gott
Bob
Svar från Benganbus 2021-03-22 13:58
Ok, ett har jag lärt mig, de e att inte beställa för små saker, utan större paket, för då behöver jag inte undra så mycket! :)
B)
Ps. Vad gäller systemets varor, hämtas det också på ICA?
en konspirationsteori skulle lösa frågan

allt som inte är brev kommer till ICA
en konspiration om någon
/inger
Svar från Benganbus 2021-03-22 19:23
Och ICA går mycket bra har jag läst i DN! Så visst anar jag något väldigt skumt! ;)
B)
morgondotter 2021-03-22 19:29
eller hur
/inger



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg