Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5327 / Om porträtt

När man börjar att ta porträtt så tittar man nog på hur andra fotografer tagit sina porträtt, och försöker i början i alla fall, att göra något liknande! Jag gör såklart detsamma! Och alla har vi våra föredömen! Säkert både medvetet och omedvetet!

Här är Julia Jackson fotograferad av Julia Margaret Cameron

För övrigt så har vi, min fru och jag alltså, litet träningsvärk efter gårdagen i trädgården! Det va mycket ovana rörelser, typ att kratta, köra skottkärra, klippa häckar som bidrar till träningsvärken! Så idag, hoppas jag i alla fall, att det bara blir en promenad!

/Bengan

Inlagt 2021-03-15 09:32 | Läst 757 ggr. | Permalink
Det gick att ta bra bilder 1867 och det går nu med. Ibland är det faktiskt bättre att ljuset är det rätta och modellen den rätta än att bilden tas med 100 megapix.
Ett härligt porträtt. Så mjukt och fint. En skön närvaro i bilden, flickan är så avslappnad.
Tekniskt påminner den verkligen om gamla tiders storformat bilder, med ett "gött släpp" I skärpan.
Denna sv/v tycker jag är bättre än färg-varianten, i förra bloggen.
// Conny
PS är det en Kiev med i leken här oxå 😁
Svar från Benganbus 2021-03-15 10:10
Tack för det Conny! Bilden är tagen för en tjugofem år sedan, med en Kiev och Jupiter-3, på full öppning, och med Kodak Elit diafilm.
/B
connyM 2021-03-15 10:18
Anade att det var åt det hållet 😁, efter att följt din blogg under många år.
Själv försöker jag få till just den känslan, som är i din bild, med att softa med en bit svartnylonstrumpa framför dagens hightech optik. Kanske en konstig bakåtsträvande, eller ett kreativt grepp. F-n vet 😎// Conny
Svar från Benganbus 2021-03-15 10:25
Här hade jag nog hjälp av en aningen litet repig Jupiter-3 och sannolikt litet rörelseoskörpa på både motiv och fotograf. Och diafilmen, Kodak Elite, den va på 100 ISO vad jag kommer ihåg. :)
/B
Mycket fint porträtt. Och det var nog så att 1800-talets porträttkonst oavsett om det var fotografi eller måleri hade en extra dimension av vad vi i dags skulle kalla inlevelse. Det är långt ifrån 2000-talets fixering vid yta.
/gunnar s
Skönt porträtt.
Tack för den fina bilden
Mvh Janne
Tack för peppande kommentarer! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg