Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5321 / En annorlunda verklighet! Analogt kanske! :)

Ganska typisk analog bild, inte så mycket skärpa alltså! (Å jag skall snygga till bilden i PS litet senare)

.

Vet inte om den här bilden blev så mycket bättre?

Men till saken! Mycket av verkligheten sker ju på nätet idag! Men i dag har jag varit i en annan verklighet! Eller vad man skall kalla livet utanför internet, analogt kanske? ;)  Och vi har nyss fått slut på värmepellets, då är det min uppgift att skaffa fram pellets! Företaget Granngården hade just nu bara pelletsstorlek 6 mm, så jag va tvungen att fundera litet och läsa på! Vi har tidigare mest använt 8 mm! I Sverige används mest 8 mm, men nere på kontinenten är det 6 mm som gäller! Varför vi använder 8 mm mest i Sverige, de e historia i stort sett! Man började med pellets i Sverige på större företag och använde då storlek 8 mm! Se'n följde 8 mm med till mindre hus och och till kaminer i Sverige! Och efter litet mera påläsning, så verkar pelletsstorlek 6 mm ge ett litet bättre värmevärde! :)

Så det blev 53 säcker 6 mm i dag! Jag lyfte alltså 53 säckar á 16 kg två gånger! Först in i bilen och se'n ut ur bilen och in i garaget! Dagens analoga träning! Den som e bra på att räkna förstår hur himla mycket jag lyft i dag! :) Och det lyxiga efter det här lyftandet är att det blev kaffe med supergoda smörgåsar efteråt! Tack för den markservicen kära hustru! ;)

.

Och för övrigt i den annorlunda verkligheten, så e det en Kievkamera från 1949 som e Pg! (Som jag meddelat i en tidigare blogg)
Jag tror inte så många uppfattar det fina med en tidigt Kiev! Bilder kanske kommer! :)

/Bengan

Inlagt 2021-03-10 15:49 | Läst 920 ggr. | Permalink
Blir det sån luft när du eldar pellets?

Allvarligt talat: fin bild!
Mycket bra bild, men du var väl inte i dimman Bengan? /NE
Magisk spänning, är det spionen som kommer in från kylan?
Tack för allt stöd i min konstnärliga fotografi! :)
B)
Det är så här bilder skall tala! Med känsla.

- hawk
Fin och mystisk bild...som ur en spionfilm!
Sent ute, den hade jag tänkt kommentera! Dimma är fint, som gjort för oss fotografer, gillas! ... För att vara svartvit analogt ser det en aning gulgrönt ut. Förstår att mackorna smakade, hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg