Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5320 / Filmframkallning i dag och 18.000 steg i går! Och äntligen funkade vaccinanmälan!

Vad gäller att röra sig: "Inte undra på att folkgrupper som Hadza klarar sig så bra från hjärtsjukdomar, diabetes och andra sjukdomar som drabbar industriländerna. Men vi behöver inte bli jägare och samlare eller springa maratonlopp för att dra fördelar av ett liv mer anpassat till vad vi vet om evolutionen. Slutsatserna från Hadza och andra folkgrupper är att mängd betyder mer än intensitet. Dessa människor är i rörelse från gryning till skymning och ägnar mer än två timmar per dag åt att förflytta sig, mest till fots. Vi kan efterlikna dessa vanor genom att gå eller cykla i stället för att köra bil, genom att ta trapporna och hitta andra sätt att arbeta och roa oss som håller oss i rörelse". (Forskning & Framsteg 2019-06-27).

Och i går så körde jag igenom en film i en Kiev från 1949, mycket för att det e intressant och kul! Litet kuligare än att bara trycka på en knapp på en digitalkamera! ;) Eller omväxling förnöjer! Och testen gick också ut på för att se om slutaren går rätt! Det här e mekaniska grejer från 1949! Och enligt nyss framkallad film, så går slutaren rätt! :)

Och så, kors i taket alltså, idag kom jag fram till Region Sörmlands vaccinationsanmälan! :) När jag ringde torsdag/fredag förra veckan Kl.08.00, så va det fullt/stopp i samtalsmottagningen! Det va fullt när dom öppnade växeln 08.00 alltså? Skulle hela samtalpotten för dagen vara full på en halv minut! F-n tro't sa Relling! Misstänker telefonstrul! ;)

Snart ned i "torkrummet" för att klippa filmen för inlägg i negativark!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2021-03-08 12:18 | Läst 1160 ggr. | Permalink
Grattis att det är på gång!

Bra att alla med åldern inne nu får vaccin.
Svar från Benganbus 2021-03-08 22:03
Tack Måns!
En spruta borde ge immunförsvaret ett tips om vad för typ av virus det skall försvara sig emot! Och med två sprutor så borde man vara ungefär lika säker som med den vanliga influensasprutan!
Framtiden e Vår! :)
B)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg