Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5415 / Vad gäller dyra kameror med dyr optik, typ Leica och liknande!

Nu har den här kameran också litet med Leica att göra! Och vad gäller dyra kameror, så på 1930-talet så fick man betala runt 695 Reichsmark för en Contax III med Sonnar 1,5/5 cm! Och en normal månadslön på den tiden låg nog runt 150-200 Reichsmark! (Har jag försökt läsa mig till)

Så en Contax med optik va också dyr! Det påminner väl om en digital M Leica i dag med optik, den e också dyr, eller hur man säger! ;)

Vad gäller kameran på bilden här, så är det en kopia/replika av Contaxkameran från 1936! Och 1949 så började Kiev säljas i Sverige, och vad jag förstår till ett pris som låg ganska nära priset för en liknande Contax II!

Allt för nu!
/Bengan

Ps. Vad gäller Leica och Contax II, så började såklart Leica att titta på en liknande kamera med mätsökare redan på 1930-talet! Man hade en prototyp klar, men Leicas första riktiga mätsökarkamera kom först med Leica M3!

Inlagt 2021-03-06 21:23 | Läst 641 ggr. | Permalink
Tror en "normal" månadslön var lite lägre. Jag försökte leta, och det var väldigt stora lönespann, nästan som nuförtiden här i Sverige. Kanske en mellanchef på ett kontorsjobb kom upp i dina siffror.

Ferdinand Porsche fick Hitlers uppdrag att konstruera en bil som skulle säljas för 1000 Reichsmark. En nätmast omöjlig uppgift men Porsche försökte. Sen kom kriget och de Volkswagen som byggdes användes inte civilt. Jag hittade priset 1750 RM för en tresitsig föregångare till DKWs lilla tvåtakts spånkorg.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg