Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5314 / Allt annat än full öppning e fegt! ;)

Tog en bild med en Zorki-optik på bländare 1,5 i går kväll! Nu e det här ingen äkta Zorki-optik utan en Zeiss-optik, men det bör gå lika bra! Å inte e det analogt fotat heller, där det egentligen behövs ljusstyrka! Utan bilden e tagen digitalt, där det inte behövs så mycket ljusstyrka på optiken, för det finns nästan obegränsad ISO i en digitalkamera! Det e en konstig fotovärld, och allt ska vara så himla skarpt också, för det verkar mest vara ytan man tittar på! ;)

Men jag tycker att den här Zorkioptiken, ursäkta, Zeissoptiken va det ju, den funkar bra även på en digitalkamera! Egentligen e det en äkta retrooptik, för optiken är från 1945, och sannolikt SC! Och de retrogluggar man gör numera och kallar dom för retro, de e inte så mycket retro invändigt, utan mest retro utvändigt! Utseendet utvändigt e viktigt! ;) Digitalkameran som bilden här e tagen med e faktiskt litet av retro den med, kameran kom 2012! Fuji X-E1! :)

Hur som helst, bilden är tagen i en skumt belyst hall på bländare 1,5 och med ISO 2000 och 1/60-del! Problemet va att ställa skärpan, manuellt alltså, på en människa som inte sitter riktigt stilla! Smygfoto liksom! Men jag siktade på ögonfransarna! För skärpedjupet e mycket, mycket kort! Och så svartvitt och jpg såklart! ;)

/Bengan

Inlagt 2021-03-03 16:36 | Läst 909 ggr. | Permalink
Hygglig bild som ser gammaldags ut. Trött skärpa utan fokus. Men trevlig att utan digital superskärpa.
Svar från Benganbus 2021-03-04 19:34
Superskärpa e onödigt! ;)
/B
Riktigt läckert!
Göran
Svar från Benganbus 2021-03-04 19:33
Tack för det Göran!
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg