Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5297 / Gâteau à la Madeleine och en tomgångsblogg i en tomgångstid!

Eller spaning under tiden vi väntar! Med en M Leica, som även väcker minnen! Så jag fortsätter att fota med M Leica ett tag till och använder då den bästa M Leican! Nu finns det såklart olika uppfattningar vilken M Leica som e den bästa, men Leica M4 gjordes i en tid då kvalitet var viktigare än antal tillverkade kameror!

Och senare i dag en promenad i Järna i det fina vintervädret! Och sannolikt efter det en fika på Saltå Kafe!

Som sagt, tomgång med en slags Madeleinekaka och så väntan på Godot!

/Bengan

Ps. Vet inte hur många mpix en HP5+ kan jämföras med? Vad sägs om en 5-8 mpix?

Inlagt 2021-02-12 09:32 | Läst 855 ggr. | Permalink
Enligt den legendariske David Chan i Hongkong som säljer analoga begagnade kameror och har en berömd jättestor affär, så är Leica M3 den bästa Leican. Han nämnde förresten också att de bästa Zeissobjektiven byggdes på 70-talet.
syntax 2021-02-12 10:13
Håller med David Chan med förtjusning. Leica M3 har den högsta avbildningsskalan i sökaren - och är då per definition bättre än sökaren i M2 och M4 (detta med nackdelen att man få ha 35:an med sökarförsats). Leica M4 är en kompromiss mellan M2 och M3, där man har klämt in en pytteliten ram för 135mm. Kompromisser blir aldrig riktigt bra.
Leica hade märkt att de flesta M-fotografer använde 35:an mycket, men 135:an lite. Därför denna kompromiss. Den som däremot använder 50mm och 90mm mycket föredrar Leica M3. En Leica M3 med ett 90mm är en formidabel reportagekamera för gatufotografer.
Ingen kommentar om Madeleinekakan.... suck.. :(
B(



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg