Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5282 / Idag HPD-kamera och i kväll sannolikt mer Bokeh-foto!

Tog med HPD-kameran idag på uteturen, men det blev inget fotande trots en fin och lång skogspromenad! Det här med naturfoto e inte riktigt min grej även om jag gillar att vara ute i naturen! Och idag va jag mest upptagen med att titta och prata under vår "Nordic Walking"! :) Men det blir en tur i kväll också, utan stavar, och då blir det ev. en Bokeh-test med det här Zeiss-objektivet! Hoppas fotomodellen är med på det också! ;)

.

Det e bra träning att använda stavar i uppförsbackar, på plan mark känns det litet konstigt! Vid skidåkning så har man ett glidmoment, som gör att stavisättandet blir annorlunda! Men brant uppför så funkar stavarna bra vid gång! Då får man jobba med armarna! (Min fru e ganska nyligen ryggopererad och kör daglig rehab på ryggen, och då e stavgång bra! Så det e bara att hänga på)

Vad gäller HPD-kamera, så är det HopPlockadeDelar! Fujikamera, med Kiwiadapter och Zeissoptik! Å det här med att använda en fullformatsoptik på en mindre sensor fungerar bra! Jag brukar jämföra det med en Leica M8, fast det här blir bättre och billigare! ;)

Å vad gäller Zeiss-optiken, så här e en test från Trosa Bibliotek! Jag jämför Summicron 35:an med Biogon 35:an! :)

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2021-01-24 15:21 | Läst 2044 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg