Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5280 / Det är en kul fototeknik, det digitala! Och så litet om Covid-19!

1/60, bländare 2 på Summicron 35 mm och 3200 ISO!

Nu kanske jag är mer imponerad av det digitala än de som växt upp med det här fotandet! Men jag har ju analoga fotominnesbilder från 195o och 1960-talet, då fick man fundera på när, var och hur man kunde fota! Och gärna trycka av efter utandning! Som Skanåker! ;) Ok, de e nog inte så många som vet vem Skanåker va kanske? Och så är bilderna i det digitala mycket mer lättframkallade! Så det e bara att gilla leget! ;) Men jag har ändå svårt att släppa mina äldre objektiv, så jag använder dom ganska ofta på digitalkameran!
"De gamla objektiven får nytt liv liksom"! ;)
Och som sagt, det e en fantastisk teknik det här som gör att man kan fota var som helst! Även på kvällar när det är mycket mörkt!

/Bengan

Ps. Å min fru e ju pensionerad sjuksyrra och arbetar extra inom vården då och då! Bilden här ovan är från i går kväll när hon kom hem från ett extrajobb via pendeltåget! Och min fru har såklart även för en fjorton dagar sedan anmält sig för att hjälpa till med vaccineringarna för Covid-19 inom Region Sörmland! En diger ansökningblankett fanns på nätet med krav på legitimation osv, osv!
Men sedan har inget hänt....? Konstigt?
Så min fru kontaktade regionen i morse via huvudväxeln! Men där visste man inget om det här med nå'n anmälan till vaccinering, men min fru blev i alla fall felkopplad till en man som skulle försöka ta redan på ev. ansökningar och lovade att ringa upp för besked!?
Sju timmar senare ännu inget besked!
Det verkar ganska rörigt just nu i Regionerna, och det e nog det minsta man kan säga, tyvärr!
Tur e väl att det inte e nå't allvarligt som hänt i samhället!

Inlagt 2021-01-22 10:18 | Läst 1162 ggr. | Permalink
Du får dricka en halv lättöl som Skanåker gjorde för att få den rätta stabiliteten :-)
Svar från Benganbus 2021-01-22 21:54
Min misstanke e att en halv lättöl varken gör till eller från! ;)
/B
elgenper 2021-01-22 22:20
Nej, säkert inte. Minns mina festfilmer från det glada 60-talets studentliv: pressad TriX på 1/4 - 1/8 sek med några stearinljus som "obefintligt ljus"... Skärpan i bilderna steg ruta för ruta i början, men sen runt 3/4 av filmen så tvärdök den och allt blev sudd. Så just där blev det "one too many"; svårigheten var att minnas precis hur mycket det var... Men betydligt mer än en halv lättöl i alla fall!
Ja varför inte gamla bra objektiv. Dom funkar ju utmärkt! Om man inte som jag är beroende av AF.
Bengt H.
.
Svar från Benganbus 2021-01-22 21:55
Jag skulle nog klara mig bättre med AF också!
Men svårt för en gammal man att lära om! :)
/B
Jag kör av gammal vana Skanåkersteknik om jag håller i en riktig kamera. Fokuserar med tummen, sen lugn, utandning, lugn, krama slutaren sakta som på ett skjutvapen. Låter långsamt men tar väl en halv sekund ungefär. På trettiotalet hade proffsen ibland trådutlösare, höll kameran med ena handen, kramade av med den andra.

(Vaccin: Du har en schysst fru som ställer upp! Region Östergötland lyckades bli först i Sverige med att vaccinera en person på ett SÄBO. Men sen verkar det ha blivit rörigt.)
Svar från Benganbus 2021-01-22 21:53
Tror det va starköl inblandat även i skytte på Skanåkertiden! :)

Det här med småpåvedömen, Regioner alltså, som vi har i Sverige är nog inget för ett samhälle i kris!
Ingen tar ansvar, eller vill ta ansvar, eller får ta ansvar, och katastofen fortsätter för våra äldre!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg