Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5272 / Varför finns så mycket konstiga objektiv till just Leica?

Ett av de första piratobjektiven på Leica! (Har visat bilden tidigare)

Jag har surfat runt i dag efter läsningen efter de "nya objektiven" till Leica, som det stod om i Leica Rumors! Och började titta på Hugo Meyers Plasmat igen! Här e ett äldre prospekt från Meyer Optik!

Och jag hittar en del andra objektiv, och de flesta av de här udda objektiven använder man på en M Leica! Och visar gärna upp det också! Ett intressant men även ganska exklusivt ämne, för de här objektiven kostar! Och det är ju inte bara Plasmater som det handlar om!
Här är litet mer nördig läsning!

.

Men sanningen att säga, så tecknar såklart de här objektiven inte riktigt lika bra som de mer moderna objektiv som vi använder numera, så varför använda de här då? Svaret e väl det gamla vanliga, för att det går! :)

/Bengan

Inlagt 2021-01-07 22:39 | Läst 1362 ggr. | Permalink
Kul länk med gamla gluggar.
Kollade in Biometar - som förstås i översättningen från japanska blev "Biometal" eftersom japanerna har svårt med R och L. Kom då att tänka på historien om den unge japanen som i en diskussion om politiska system fick frågan: "How often do you have elections?" Japanen rodnade djupt och sade: "Evely molning".
Häftig länk ---- foton som ser rätt så bra ut nytagna med objektiv från 1850! Och tester på massor av objektiv långt från mainstream.


Kan omsider bli newbie i klubben för sovjetiska objektiv med tysk bakgrund. Ett KMZ HELIOS-44K-4 MC SLR 58mm 1:2 är på väg från Sibirien. Ska komma hit till våren. Jag vet att de tidigare är intressantare och de senare kanske bättre. Det var den där bokstaven K mitt i raden som avgjorde.
Jag som är lite av en Pentax-nörd kan berätta att Pentax tillverkade en variant av deras smc FA 43/1.9 Limited i 2000 exemplar kallad 43mm F1.9 Special med sökare passande Leica-kameror. Den är ganska vanlig på Ebay.

https://www.pentaxforums.com/forums/10-pentax-slr-lens-discussion/295457-pentax-43mm-f1-9-special-leica-mount.html
Svar från Benganbus 2021-01-11 18:23
Ursäkta sent svar, och tack för den informationen! Det här hade jag ingen aning om!
Man lär så länge man får bra tips! :)
Så nu får jag hålla koll på Pentax också!
Kul!
Mvh Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg