Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5270 / Just nu blir det många promenader

Vissa dagar känns det bättre att vara ute än att vara hemma, trots snålblåst! För då blir det annat att tänka på under några timmar! I dag blev det en runda runt antroposofområdet i Järna! Vi hade thermos med kaffe och fikabröd med oss, och tänkte försöka hitta en läplats utomhus! Men vi hittade ingen bra plats i snålblåsten, men av någon anledning så stod dörrarna till Kulturhuset öppna, så vi gick in för att se om fiket möjligtsvis va öppet! Stor chansning en trettondag! ;)

Men de va såklart stängt, men då vi va i en folktom sal med tomma fikabord så satte vi oss vid ett av borden och tog fram vårt eget fika! Skönt att komma inomhus också! Efter en halvtimme kom en man och sa, "Oj då, är det folk här"! Vi berättade om vår tur i området och att det va skönt att sitta inne och fika! "Vilken tur då att jag glömde låsa dörrarna, sa han, men nu måste jag låsa för jag skall gå hem!" Så vi städade av bordet, tackade för att ha fått sitta och fika inomhus och gick till bilen!

Jag har börjat fota Leica M-A original ett tag, eller rättare sagt, jag prövar att fota som jag gjorde på 1960 och 1970-talet! Med en M Leica, och en fast optik, film men utan exponeringsmätare! (Jovisst fanns det exponeringsmätare på 1960 och 1970-talet om någon nu undrar) Å det här går nog bra, eller rättare sagt, det får jag se efter framkallningen!  Men visst e det ovant! Och känns osäkert utan de hjälpmedel som numera finns i en modern kamera! Så jag va nog tuffare förr!  Å nå'n undrar nog varför fota så här? För att det går! Å i dag va det Sunny 16 utan sol! :)

/Bengan

Ps. Här va jag tuffare! 1962 typ! ;)

Inlagt 2021-01-05 19:53 | Läst 1416 ggr. | Permalink
Ja du Bengt. Jag är imponerad över din energi du lägger på analog fotografi med allt vad det innebär. Fast du kanske har någon tyska anfader som lockar fram det tyska "varför göra något enkelt när man kan göra det så vackert komplicerat!
Skit samma. Det är alltid trevligt att läsa din blogg!
Svar från Benganbus 2021-01-06 09:20
Kan väl ibland tycka att litet motstånd eller tuggmotstånd i fotande känns bra! Och tryggt! För det här känner jag ju igen se'n gammalt! I alla fall som litet fotoomväxling i den här sega Coronatiden! :)
Och tack för ditt bloggbetyg! :)
/Bengan
Utan exponeringsmätare - hade du med den där exponeringsstickan av kartong du bloggat om eller bara på känn?

Förr fanns ju exponeringsguide tryckt på kartongen filmen kom i. Jag körde ofta efter den, det brukade funka bra, men den är bortrationaliserad sen länge.
Svar från Benganbus 2021-01-06 09:24
Hej Måns, här kommer man inte undan! :)
Stämmer bra det här med exponeringssticka! Jag har den kvar någonstans! Exponeringsstickan Teckno från Katrineholm! :) Jag hade den med min första Leica från 1959 och stickan var med långt in på 1960-talet med M Leica-fotandet, se'n tog nog filmkartongsexponeringstipsen över!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg